Türkiye Belediyeler Birliği ve İç Anadolu Belediyeler Birliği işbirliğinde düzenlenen Mevzuat Bilgilendirme Toplantısı 13-15 Ekim tarihlerinde Muğla’nın Marmaris ilçesinde gerçekleştiriliyor.
İçmeler Martı Otelde düzenlenen Toplam 58 Belediye Başkanının yer aldığı 2 günlük toplantının bugünkü oturumuna Marmaris Belediye Başkanı Ali Acar ve Başkan Yardımcısı Dursun Kaplan da katıldı.
Toplantıda konuşan Başkan Acar, "Bu güzel coğrafyada sizleri ağırlamaktan ve kentimizi sizlere tanıtmaktan mutluluk duyuyoruz" dedi. Başkan Acar konuşmasını şöyle sürdürdü; "Marmaris 80’li yıllarda turizm bölgesi ilan edilerek turizm teşvikleriyle beraber yapılaşmaya başlamıştır. Bugün karada 70 bin, denizde ise 6-7 bin kapasitemiz var. Marmaris çam ağaçlarının denizle kucaklaştığı, dantel gibi koylarıyla Tanrı’nın lütfedip yarattığı ender coğrafyalardan biridir. Ben 3 dönemdir belediye başkanlığı yapıyorum. Ne yazık ki çarpık yapılaşma ve kontrolsüz büyüme Marmaris’i prim yapamaz hale getirmişti. Dünyanın incisi diye tabir edilen Marmaris’te ne yazık ki bu inci mavi suların derinliklerindeydi. işte biz bu inciyi derin sulardan çıkardık, halkla buluşturduk. Taktir kazandık ve üstü üste 3 seçim bu görevi halkımız bize teslim etti. Amacımız yaşam standartlarını arttırmak. Bunu başardığımızı düşünüyorum. Ancak hizmette sınır yoktur. Çıtayı yüksek tutarak mücadeleye devam ediyoruz. Sizler bu görevin ne kadar zor bir görev olduğunu çok iyi biliyorsunuz. Mevzuatlar, yasalar, belediye başkanlığı en zor mesleklerden birisi. Hele ki muhalefet bir partinin belediye başkanı olmak daha da zor. Gönül iste ki el birliğiyle sorunları çözelim. Yapıcı ve vicdani uygulamalarda bulunalım. Bu birliktelik çok önemli. Marmaris’in keyfini çıkarmanızı diliyorum” ifadesini kullandı.
Toplantı yarınki oturumun ardından sona erecek.