Bodrum’un tanıtımda atağa geçmesini sağlamak ve Bodrum markasına bir yıldız daha takmak amacıyla başlatılan çalışmalar kapsamında İngiltere’den Bodrum’a gelen 2’nci İngiliz grup, Bodrum’a kaldıkları hayranlıkla çalışmaların ilk ayağını tamamladı.
Bodrum Belediyesi ve TAV Havalimanları Holding işbirliğiyle hayata geçirilen Bodrum tanıtım çalışmaları, Fransız ve İngiliz grubun ardından ilçeye gelen ikinci İngiliz grup ile devam etti. Denize sıfır lokasyona sahip İSİS Otel’de konaklayan gazeteci ve turizmcilerden oluşan İngiliz grup, üç gün süren gezi programları boyunca Bodrum tanıtım faaliyetlerini artırmak için veri depoladı. Çalışmalara Kültür ve Turizm Bakanlığı Londra Kültür ve Tanıtma Müşavirliği, TÜRSAB Bodrum Yürütme Kurulu, Bodrum Tanıtma Vakfı (BOTAV), Bodrum Otelciler Derneği (BODER) ve EcoTurkey turizm ve seyahat acentesi de destek verdi.
01 - 04 Mayıs 2016 tarihleri arasında Bodrum’da bulunan İngiliz grup; Antik Myndos Kapısını, Bodrum Antik Tiyatroyu, Gümbet’teki tarihi yel değirmenlerini, Bodrum Kalesi Su Altı Arkeoloji Müzesi’ni, Bodrum Deniz Müzesi’ni ve Yatağan’daki Stratonikeia Antik Kentini ziyaret edip gezip görerek, bilgi edinme fırsatını buldular. Bodrum Golf Club’ı da gezen misafirlerden bazıları ise bir yandan golfoynayarak gezisini daha da keyiflendirdi. Grup, Bodrum gezilerinde ayrıca Bodrum Belediyesi Trafo Bodrum Cafe’de, BigChefRestaurant’ta, Ayana Restaurant’ta ve Bodrum Belediyesi Yelken Kulübü’nde yemek yedi. Bodrum YachtClub’ta ise eğlenerek Bodrum gecelerini yaşadı. İngilizler ayrıca Salih Kaptan 1 isimli Bodrum guleti ile Ortakent sahilinden açılarak Bodrum’un mavi koylarını gezdi.
“TÜM DOSTLARIMA BODRUM’UN NE KADAR GÜZEL BİR TATİL BÖLGESİ OLDUĞUNU ANLATACAĞIM”
Gezi sonrası Bodrum ile ilgili değerlendirmelerini paylaşan İngiliz misafirlerden Gosia Travel ve Polonez Travel’dan turizmci JoannaCurlej, “Bodrum’u çok sevdim, burası çok güzel ve burada olmaktan dolayı çok mutluyum” dedi.
Star Travel / IATA &ABTA’danTeresa Caizzo ise bu zamana kadar denizi, doğası açısından gördüğü en güzel yerlerden birinin Bodrum olduğunu ifade ederek “Ben Dünya’nın birçok yerine turist gönderiyorum ve artık buraya da göndereceğim. Tüm dostlarıma Bodrum’un ne kadar güzel bir tatil bölgesi olduğunu anlatacağım ve geldiklerinde buradan memnun kalacaklarına eminim.” şeklinde konuştu.
“HERKES BURADA HUZUR İÇİNDE BARIŞ İÇİNDE TATİLİNİ YAPABİLİR”
“Burada huzuru ve mutluluğu buldum” diyen Bluebird Travel yetkilisi GautamGhosh, Bodrum’da kimsenin baskısı olmadan huzurla tatil yapılabileceğini vurgulayarak, “Buradaki herkes aynı zamanda çok yardımsever. Buraya korkmadan güven duyarak geldim, çok renkli bir yer. Herkes burada huzur ve barış içerisinde tatilini yapabilir. Ve burayı herkese tavsiye ediyorum. İnsan burada gerçekten çok eğleniyor.” dedi.
Daha önce Marmaris’e gittiğini belirten Zaynab Amir de Bodrum - Marmaris arasındaki farklılıkları şöyle anlattı: “Bodrum’un kendine özgü antik yerleri var ve doğasıyla Marmaris’ten çok farklı. Buradaki insanlar çok cana yakınlar ve sevecenler.”
“BODRUM, SADECE İNGİLİZLERİN DEĞİL TÜM İNSANLARIN TERCİH EDEBİLECEĞİ BİR YER”
Bir başka İngiliz misafir My Pure Trip adlı turizm firmasının yetkilisi Mohammad Amir, bütün insanların özellikle de İslami kesimin İstanbul gibi yerleri tercih ettiklerini aslında Bodrum’un da bu tür kültürel zenginliklere sahip olduğunu belirtti. Amir, “İnsanlar buraya gelip buranın tarihini mutlaka görmeliler. İnsanlara yapılabilecek en iyi teşvik, Bodrum’a gelmelerini sağlamak. Doğa açısından da İstanbul’dan çok farklı. İslam dünyası kendi tarihini burada da görebilirler. Bizler burada çok dostane bir karşılama gördük. Burası sadece İngilizler için değil tüm insanların tercih edebileceği bir yer. Din, dil, ırk ayrımı yapılmadan herkese eşit davranılıyor. Türkiye’ye çok geldim ama burası Türkiye’nin en güzel yeri.” açıklamasını yaptı.
Travel Republic yetkilisi TobyBower, Bodrum’un bu kadar güzel bir yer olduğunu daha önceden tahmin edemediğini, özellikle yemeklerinin çok güzel olduğunu, Türk yemeklerinin kendisini gerçekten çok etkilediğini belirtirkenFlight CentreKingston’danZane Williams ise “Güneş, deniz, doğa her şey harika ve insanların bizlere olan yaklaşımı çok güzel. Denizi ve sahili sevenlerin mutlaka gelmesi gereken bir yer Bodrum. Herkese buraya gelmesini tavsiye edeceğim” yorumunu yaptı.