İzmir’de yaşayan Muğlalılar tarafından 1988 yılında kurulan ‘Muğla İli Kültür ve Dayanışma Derneği’nin geleneksel bahar yemeği buluşması bu yıl Çeşme’de yapıldı. 28 Mayıs gecesi Çeşme Ontur Otel’de yapılan geceye İzmir’de yaşayan çok sayıda Muğlalı katıldı.
Gecede Muğlalı ses sanatçıları, Kültür Bakanlığı İzmir Türk Dünyası Dans ve Müzik Topluluğundan Fethiye’li Tahsin Duru ile TRT İzmir Radyosu THM sanatçısı Ortaca’lı Selcan Kökçen Şahin sahne aldı. Çeşme’deki Muğlalılar gecesine katılanlar Muğlalı sanatçıların söyledikleri Muğla türkülerini hep birlikte eşlik etti. Gecede Milas Dibekdereli davul zurna ekibi eşliğinde Muğla yöresi oyunlar oynandı.
Gecede ayrıca uzun yıllar ‘Muğla İli Kültür ve Dayanışma Derneği’ başkanlığı yapan Esat Karaöz’e hizmetlerinden dolayı teşekkür plâketi verildi.
Yeni göreve gelen ‘Muğla İli Kültür ve Dayanışma Derneği’ yönetim kurulu adına Başkan Adil Can, Esat Karaöz’e yıllarca yaptığı özverili çalışmalarından dolayı teşekkür ettiklerini belirterek, Esat Karaöz’ün bundan sonra Onursal Başkanları olduğunu söyledi.