"15 Ekim Uluslararası Kıyı Temizleme Etkinliği" nedeniyle Bodrum Deniz Temiz Derneği/TURMEPA şubesi organize ettiği kıyı temizliği yapıldı. Etkinliğe TURMEPA üyeleriyle birlikte özel bir Koleji ve Bodrum Uğur Anadolu Lisesi öğrencileriyle birlikte veliler ve gönüllülerden oluşan yaklaşık 60 kişi katıldı.
ABD’de Ocean Conservancy adlı Sivil Toplum Kuruluşunun başlatıp yürütücülüğünü yaptığı ve 100’ün üzerinde ülkeden yüz binlerce gönüllünün katıldığı ’’Uluslararası Kıyı Temizleme Etkinliği Kampanyası tüm Dünya ile eşzamanlı olarak Bodrum’da da yapıldı. Çevre kirliliğine dikkat çekmek ve bu konudaki duyarlılığı arttırmak amacıyla sabah saatlerinde göçmen hareketinin yoğun olduğu Bitez koyunda temizlik çalışması yapan grup, torbalarca çöpü kıyıdan topladı. Toplanan çöpler bota alınarak bölgeden götürüldü.
Etkinlik hakkında basın mensuplarına bilgiler aktaran TURMEPA Derneği’nin Bodrum Şubesi Başkanı Yaman Olgaç şöyle dedi: "Bugün Uluslarası Kıyı Temizleme Günü 15 Ekim’de tüm dünyada bilinçlendirme amacıyla çocuklara yönelik bir etkinlik yapıyoruz. Biz de Deniz Temiz Derneği Turmepa’nın Bitez şubesi olarak bunu uygulayacağız. Bir kaç okulumuzdan yaklaşık 50 öğrenciyle veliler ve gönüllüler bize destek vermek için buradalar. Bu etkinliği hep beraber hem görerek hem de temizleyerek uygulayacağız. Önemli olan çocuklara çevre bilincini ve kirliliğin ne olduğunu göstermek. Tamamen bir bilinçlendirme çalışması temizlik bunun pratik kısmı. İnşallah geçmişte olduğu gibi bugün de faydası olacak diye düşünüyoruz"ifadelerin kullandı
Deniz Temiz Derneği Genel Sekreteri Ethem Güzelgün ise şunları kaydetti: "Dünyada eşzamanlı olarak Uluslararası Kıyı Temizleme Günü Turmepa önderliğinde Türkiye’de yapılmakta. Bodrum Deniz Temiz Derneği olarak biz de bu etkinliğe katkı veriyoruz ve öğrencilerle birlikte kıyılarımızı temizliyoruz. Önemli olan denizlerimizi gelecek nesillere daha temiz ve bakımlı şekilde bırakmak. Ben burada bu temizliğe katılan herkese teşekkür ediyorum"dedi.
Bitez Limanı’ndan 15 dakika yürüyerek Bitez koyuna ulaşan grup koyda yaklaşık bir saat temzlik yaptı. Çalıları arasında mültecilerden kalan şişeler, elbise, kartonlar, sigara izmaritlerinin ve diğer atık maddeleri torbalara dolduran öğrenciler temizliği ardından bölgeye getirilen kumanya ile karınlarını doyurdu.
Temizlik etkinliğine katılanlara TURMEPA tarafından birer katılım sertifikası verildi.