Kore Cumhuriyeti’nin Ankara Büyükelçisi Yunsoo Cho, Muğla Valisi Amir Çiçek’i makamında ziyaret etti. Ziyarette iki ülke arasındaki ticari ve turizm alanlarında devam eden ve yapılması planlanan ilişkiler ele alındı.
Vali Amir Çiçek görüşme sonrası yaptığı açıklamada, “Kore ile ilgili Kore vatandaşlarının turizm, eğitim ve ekonomik açılardan neler yapabileceğimizi, kazılar ile ilgili neler yapabiliriz bunları paylaştık. Sayın Büyükelçi Kore’nin teknoloji ve iletişim konusunda çok ileri olmaları nedeniyle bu konularda bilgiler verdi. Biz de kendisine Muğla’nın turizmi ve ekonomisi ile ilgili bilgiler verdik. Bundan sonra da Türkiye ile Kore arasındaki dostluk ilişkilerinin bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da devam edeceğini ifade ettik. Bunun yanında Kore gazilerimiz var. Önümüzdeki aylarda Büyükelçimiz ile birlikte Kore gazilerimiz ile bir araya geleceğiz. Ankara’da yapılacak 60. Yıl etkinliklerinin bir kısmının Muğla’da yapılmasını istediler. Kore gazilerimizin Muğla’da da çok olması nedeniyle etkinliğin bir kısmını Muğla’da yapmak istediler. Bizler de bunu seve seve kabul ettik” dedi.
Kore’nin Ankara Büyükelçisi Yunsoo Cho, Kasım ayının sonunda Kore gazilerine teşekkür etmek için bir etkinlik düzenleyeceklerini belirterek, “Muğla’da düzenleyeceğimiz etkinlikler arasında turizm ve tarihi eser açısından etkinlikler de düzenlemek istiyoruz. Kore’nin bugün var olmasının en büyük nedenlerinden birisi de Türk’lerdir. Kore gazilerimizi de mutlaka bu etkinliklere davet edeceğiz” dedi.
Vali amir Çiçek Kore’nin Ankara Büyükelçisi Yunsoo Cho’ya Kavaklıdere ilçesinin bakır el işlemeli tepsi, Muğla’yı tanıtıcı kitapçık ve Muğla yemeklerinin tariflerinin bulunduğu kitapçık hediye etti.