Marmaris Ticaret Odası’nın (MTO) desteklediği, KOSGEB “Uygulamalı Girişimcilik Eğitimleri” kapsamında verilen kurslardan mezun olan 59 kursiyere sertifikaları törenle dağıtıldı.
MTO Meclis Salonu’nda gerçekleşen törende, kursiyerlere sertifikalarını, Kaymakam Celalettin Yüksel, Oda’nın Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Baysal, Genel Sekreter Taşkın Baykara ve KOSGEB temsilcisi İlker Gökalp verdi.
MTO Başkanı Mehmet Baysal, girişimciliğin ülke ekonomisi üzerindeki olumlu etkilerine değindi. Başkan Baysal, Japonya’yla karşılaştırma yaparak başta kadınlar olmak üzere Türkiye’deki girişimci sayısının yeteri kadar olmadığını savundu, “Girişimcilik arttığında işsizlik de azalacaktır” dedi. Baysal, “Önemli olan hedefinizin olması, olmayanı yapmak ve çok çalışmak. İnşallah, sizler de ileride olmayanı yaparak, çok çalışarak iyi bir girişimci olursunuz” diye konuştu.
Kaymakam Yüksel de sertifikaların birer imkan olduğunu kaydederek, şunları söyledi: “O belgeler, çerçeveletip asılacak birer süs eşyası değildir. Almış olduğunuz eğitimin belgeleri ve vereceğiniz kararlara temel dayanak olacak. Hem Devletimiz, hem Ticaret Odası olarak yapılacak desteklere, işlemlere imkan verecek birer belge. Bu belgeleri almaya hak etmek için gösterdiğiniz, çaba ve özveriyi bundan sonra da göstermelisiniz. Sayın Başkan’ın da söylediği gibi çok fazla olmayanı yaparak gerçekleştireceğiniz atılımlar için bu belgeler sizlere imkan olacak”
İlker Gökalp ise kMTO’nun organize ettiği, ABİGEM’den Enis Erdal’ın eğitmenliğini üstlendiği 70 saatlik girişimcilik kursunun, Muğla ve yakın çevresinde gerçekleşenler arasında ‘en iyisi’ olduğunu belirtti.