Muğla Kredi ve Yurtlar Kurumu İl Müdürlüğüne Bağlı Erkek Yurdunda kalan öğrenciler arasında bu yıl 18.sinin düzenlendiği Geleneksel ve Bilardo Üç Bant-Amerikan, Masa Tenisi, Futbol, Satranç ve Voleybol dallarında düzenlenen turnuvalar sona erdi. Turnuvanın futbolda final karşılaşması Kırmızı Şeytanlar ile Oğuzspor arasında oynandı. Normal süresi 7-7 biten maçta penaltı atışları sonunda gülen taraf Kırmızı Şeytanlar oldu ve şampiyonluğa ulaşan taraf oldu. Final maçını KYK İl Müdürü Ömer İlman, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Yusuf Ziya Erdil, Sanayi ve Teknoloji Müdürü İl Müdürü Ahmet Bayramer, Meteoroloji Müdürü Mehmet Sefer Kuyucu, Kötekli Gençlik Merkezi Müdürü Oktay Tavas, Önder İl Temsilcisi Sefa Kara, Yurt ve Şube Müdürleri ve çok sayıda öğrenci izledi.
6 DALDA 18 KUPA 105 MADALYA DAĞITILDI
KYK Muğla İl Müdürü Ömer İlman, turnuva ile ilgili sonunda yaptığı konuşmada; “En önemli değerimiz olan Cumhuriyetimizin kuruluş yıldönümünü her yıl yurdumuzda gençlerimizle birlikte turnuvalar düzenleyerek kutluyoruz. Amacımız gençlerimiz arasında birlik, beraberlik ve kardeşlik duygularını geliştirmek. Geleceğe iyi hazırlanan, vatanını seven, yaşadığı toplumun değerlerine bağlı genç neslin yetişmesine eğitim faaliyetlerimiz ile destek oluyoruz. Gençliğimizi kötü alışkanlıklardan korumak ve onları kurslar, seminerler, sosyal etkinlikler ile kendi becerilerini geliştirmelerini sağlamak istiyoruz. Turnuvamız on beş gün sürdü. Turnuvamıza 580 öğrencimiz aktif olarak katıldı. Emeği geçen tüm personel arkadaşlarıma ve öğrencilerimize şükranlarımı sunarım” dedi.
Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Yusuf Ziya Erdil, Üniversite gençliğinin spor etkinlikleriyle boş zamanlarını geçirmiş olmaların önemli olduğunu belirterek, “Bu tür etkinliklere katılan tüm öğrencilerimize teşekkür ediyorum. Finale kalan takımlarımız centilmence mücadele etti ve zevkli maç oldu. Gençlerimizin bu tür etkinlikler yoluyla kendilerini geliştirmelerine Üniversitemiz Yönetimi olarak önem veriyoruz. Bu anlamlı etkinliği düzenleyen KYK İl Müdürlüğünü kutlarım” dedi.
Düzenlenen kupa ve madalya töreninde protokol tarafından öğrencilere kupa ve madalyaları verildi.