Muğla’nın Menteşe İlçesi Karşıyaka Mahallesinde çıkan konut yangını vatandaşların da itfaiye ekiplerine yardımcı olması sonrası yangın kısa sürede kontrol altına alındı. Dar sokakları ile ünlü Karşıyaka mahallesindeki yangının çıkış nedeni araştırılıyor.
Edinilen bilgiye göre Menteşe ilçesine bağlı Karşıyaka Mahallesi Kurtuluş Sokak’ta Nazif Ceylan’a ait tek katlı ahşap evde çıkış nedeni henüz tespit edilemeyen yangın çıktı. Yangın sonrası ev sahipleri yangını fark ederek değerli eşyaları dışarı taşıdı. Yangın sonrası 112 Acil Çağrı Merkezi’ni arayan vatandaşların ihbarının ardından Muğla Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı ekipleri yangına müdahale etti. İtfaiye ekipleri ile birlikte mahalle sakinleri de hortum ve kovalarla yangına su döktü. İtfaiye ekiplerine dar sokaklarda hortum taşınmasına yardımcı oldu.
Yanan evin çatısında da itfaiye ekiplerine yardımcı olan vatandaşlar ve itfaiye ekipleri yangını kısa sürede kontrol altına alırken, çevresindeki tüm evlerin ahşap olması nedeniyle büyük bir facianın eşiğinden dönüldü.