Muğla’nın Marmaris ilçesinde 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı coşkuyla kutlandı.
İlçede bayramın kutlama merkezi Kemeraltı mahallesi 105. sokak oldu. Alanı dolduran binlerce vatandaş çocuklarla birlikte bayram coşkusu yaşadı.
105 sokakta Terzilik yapan esnaf Salih Yazgan’ın önderliğinde, Sokak, günler öncesinden 3 bin bayrak ve Atatürk posterleriyle süslendi. Salih Yazgan’ın terzihanesinin merkez olarak kullanıldığı çalışmalar 23 Nisan’a kadar sürdü. Binalar, balkonlar, pencereler, ağaç gövdeleri, çöp ve trafo kutuları dahil 105 sokağın tamamı kırmızı-beyaza büründü. İlçedeki kutlamaların merkezi haline gelen 105 sokak ,sabahın ilk ışıklarıyla birlikte cıvıl cıvıl olmaya başladı. Kutlama zamanından saatler önce sokağı dolduran vatandaşlar ile çocuklara balonlar ve Türk bayrakları dağıtıldı. Yiyecek ve içecek ikramında yapıldığı kutlamalar saat 16.00’da start aldı. Sokağı dolduran binlerce kişi marşlar eşliğinde çocukların coşkusunu ortaklık etti.
105 sokakta iki yıldan bu yana kutlanmaya başlanan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları her geçen gün büyüyerek ilçenin simgesi haline gelmeye başladı.