Muğla’nın Marmaris ilçesinde 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kapsamında düzenlenen fener alayına yaklaşık 10 bin kişi katıldı.
Marmaris Belediyesi tarafından 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kapsamında fener alayı düzenlendi. Ketenci Kavşağı’nda aralarında yabancı ülkelerin halk oyunları ekipleri, yerleşik yaşayan yabancılarında bulunduğu yaklaşık 10 bin kişi toplandı. Grup, üzerinde Türk Bayrağı ve Atatürk’ün resmi bulunan “Marmaris Cumhuriyet’in Kalesi” yazılı dev pankart açtı. Ellerinde Türk Bayrağı ve meşaleler bulunan grup, onuncu yıl marşı ile yürüyüşe geçti. Fener alayına apartman balkonlarında ve sokaklarda vatandaşlar alkışlarla destek verdi. 10. Yıl ve İzmir marşlarının çalındığı yürüyüş boyunca bazı vatandaşlar, “ Türkiye Laik’tir Laik kalacaktır” sloganları attı.
Yaklaşık üç kilometre yürüyen vatandaşlar, Marmaris Belediyesi 19 Mayıs Gençlik Meydanı’nda toplandı. Burada Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve şehitler adına bir dakika saygı duruşu sonrası İstiklal Marşı okundu. Meydanda bazı vatandaşlar “Her Türk asker doğar, şehitler ölmez vatan bölünmez” sloganı attı.