MHP Milas İlçe Teşkilatı’nı ziyaret ederek yeni yönetime başlarılar dileyen MHP Muğla Milletvekili Mehmet Erdoğan, 15 Temmuz sonrasında ortaya çıkan birlik ve beraberlik ruhunun korunması gerektiğine vurgu yaparak herkesi sağduyuya davet etti.
Milliyetçi Hareket Partisi Muğla Milletvekili Mehmet Erdoğan ve MHP Muğla İl Başkanı Mehmet Korkmaz ve beraberindekiler, göreve yeni gelen MHP Milas İlçe Başkanı Cengiz Özkaya’yı ilçe binasında ziyaret ettiler. MHP’nin bugüne kadar Milas’ta bayrağını dalgalandıran dava arkadaşlarına ayrı ayrı teşekkür ettiğini belirten MHP Muğla Milletvekili Erdoğan, zor bir dönemde göreve başlayan yeni yönetime başarılar dileyerek açıklamalarda bulundu.
Ülke gündeminin yoğunluğuna işaret ederek açıklamalarda bulunan Erdoğan, “Tabi gündem çok yoğun. Yetişmekte zorlanıyoruz. Türkiye son bir yıldan bu yana çok zorlu bir süreçle karşı karşıya kaldı. 20 Temmuz 2015’te patlamaya başlayan bombalar ve yeniden hortlayan PKK terörü, arkasından yaşadığımız olaylar içerideki ve dışarıdaki gelişmeler ve en son 15 Temmuz günü yaşanan darbe girişimi ve ondan sonra devam eden terör olayları, Türk ordusunun başarıyla yürütmekte olduğu Fırat Kalkanı Operasyonu gerçekten bu kadar kısa sürede gelişti ve devam ediyor. Tabi ki MHP olarak ülkenin bu gün içinde bulunduğu durumla ilgili görüşlerimizi, uyarılarımızı yıllardır bıkmadan usanmadan milletimizle ve Türkiye’yi yönetenlerle paylaştık. Şimdiye kadar birçoğunu anlatmakta zorluk çektik. Keşke biz uyarılarımızda haklı çıkmasaydık bugün olanlar olmasaydı. Ama olanlar oldu ve biz bunların birçoğunu daha önceden MHP olarak öngördük. Biz şimdi başkaları gibi rant devşirme modunda değiliz, biz Türkiye’nin şuanda içinde bulunduğu kritik durumdan Türk devletini, milletini en az zararla kurtararak milletimizin huzur içerisinde yaşaması için mücadele veriyoruz. Bu mücadeleyi 15 Temmuz’dan önce de 15 Temmuz günü de ve sonrasında da sürdürmeye devam ediyoruz. Bunun sokakta da karşılığı var. Bizim mücadelemizi takdir eden vatandaşlarımıza sandıkta bize destek vermelerini bekliyoruz ve bu destekle MHP yine mücadelesini güçlü bir şekilde sürdürecektir. Birileri her zaman kandırıldığını iddia ediyor ama biz onları daha önce uyardığımız gibi şimdi de uyarmaya devam ediyoruz.” dedi.
“FETÖ SORUŞTURMASINDA HAKKANİYETLİ DAVRANILMALI”
Gündemle ilgili hükümete seslenerek uyarılarda bulunan Erdoğan, “15 Temmuz sonrasında çok sayıda kamu görevlisi görevinden uzaklaştırıldı. Önümüzdeki günlerde de yine bu ihraçların devam edeceği bekleniyor. Bu süreçte MHP olarak en önemli uyarımız aceleyle bu kadar açığa alınan insanların içerisinde FETÖ ile ilgisi ve alakası olmayan vatandaşlarımız var. Bu ayıklamanın doğru ve hakkaniyetli bir şekilde yapılması gerekiyor. Suçsuz olanlar işinden gücünden edilmemeli. Eğer açığa alınan kişiler arasında suçsuz vatandaşlarımız var ise bu durum tartışılır. Bu bakımdan bu sürecin çok dikkatle yürütülmesi gerekiyor. İkincisi 15 Temmuz sonrasında olağanüstü hal ilan edilmesini MHP olarak destekledik. Bu işin Türk milleti açısından doğru olduğuna inanıyoruz ve bu nedenle desteğimizi verdik. Bu süreçle ilgili olarak da hükümeti defalarca uyardık.15 Temmuz sonrasında ilan edilen olağanüstü hal, sadece FETÖ’ye karşı değil, Türk devletinin birliğine ve dirliğine karşı çıkan PKK ve diğer terör örgütlerine karşı kullanılmalıdır. Bu mücadeleye topyekün bakılmalı ve avantaja dönüştürülmelidir. Bu terör örgütlerinin finansman kaynakları kesilmeli, devletin içerisine sızan uzantıları da tespit edilerek gereği yapılmalıdır. Türk ordusunun Suriye’de başarıyla icra ettiği Fırat Kalkanı Operasyonu’nun sonuçlarının devletimiz ve milletimiz açısından hayırlı olması bakımından oradaki IŞID unsurlarının imha edilmesi ve Türkiye’ye girişleri engellenmelidir. Bu operasyonla yine bölgede faaliyet içerisindeki terör örgütleriyle de mücadele verilmeli. Bu şekilde yapılacak operasyona sonuna kadar destek vereceğiz. 15 Temmuz’daki darbe girişiminin, farklı bir şekil haline bürünerek önümüzdeki süreçte ülkemizi, devletimizi rahatsız etme ihtimali var. Bu nedenle 15 Temmuz ile ortaya çıkan birlik ve beraberlik ruhunun herkes tarafından yaşatılması gerekiyor.” diye konuştu.
Darbe girişiminin araştırılması için kurulan komisyonda MHP’yi temsil edeceğini belirten Erdoğan, parti menfaatin değil ülke menfaatinin ön planda olması gerektiğini söyleyerek MHP camiasına ve tüm vatandaşlara sağduyu ve birlik çağrısı yaptı.