Muğla Milas’ın Hacı İlyas Mahallesi’nde kötü şartlar altında yaşayan anne ve kızına Milas Belediyesi yardım elini uzatarak, onlara yeni bir yaşam alanı verdi.
Milas’ın Hacı İlyas Mahallesi’nde kızı ile birlikte derme-çatma bir evde kötü şartlar içerisinde yaşayan aileye, Milas Belediyesi yardım etti.
Anne ve kızına yardım elini uzatan belediye, eski evlerini yenileyerek onlara yeni bir yaşam alanı sağladı. Milas Kaymakamı Fuat Gürel in ev ziyaretleri esnasında karşılaştığı ailenin kötü yaşam koşullarında bulunduğu tespiti neticesinde konuyu Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat’la paylaşmıştı ve Başkan Tokat konuya duyarsız kalmayıp mağdur aileye yardım elini uzatmıştı.
Ailenin mağduriyetinin gündeme gelmesinden sonra Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat ve Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü söz konusu ailenin yaşadığı yerde inceleme ve tespitleri yaptı.
Gerçekleştirilen tespitlerin ardından aile yaşadığı yerden alınarak belediyeye ait Sosyal Yaşam Merkezi’ne geçici olarak yerleştirildi. Temizlik İşleri Müdürlüğünce evin temizliğinin yapılmasının ardından Fen İşleri tarafından başlatılan evin tadilat çalışmaları tamamlandı.
Tadilatın ardından yeni bir görünüme kavuşan eve, Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğünce; yatak, televizyon, çamaşır ve bulaşık makinesi gibi birçok eşya yerleştirilerek kullanılır hale getirildi.
Anne ve kızı yapılan tadilatların ardından geçici bir süre yerleştirildikleri Sosyal Yaşam Merkezi’nden alınarak, yeni evlerine getirildi. Yeni evlerini görünce sevinen anne ve kızının ise mutluluğu görülmeye değerdi. Anne ve kızına yeni evlerinin anahtarını, Milas Belediye Başkan Yardımcısı Zeynep Mat teslim etti.
Yeni evlerinin hayırlı olmasını dileyen Mat, ”Milas Belediyesi olarak her zaman zor durumda olan vatandaşlarımızın yanındayız. Bu ailemize Belediye olarak bundan sonraki süreçte de gerekli yardımı yapacağız” diye konuştu.