Muğla Büyükşehir Belediyesi MUSKİ ekipleri, Milas ilçesine bağlı Kazıklı, Dörttepe ve Emek Mahallelerinde yaklaşık 5 bin 500 metrelik içme suyu hat çalışması gerçekleştirdi.

Yaz aylarının yaklaşması ile birlikte il genelinde içme suyu hat çalışmalarını hızlandıran Muğla Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (MUSKİ) Genel Müdürlüğü ekipleri, son olarak Milas ilçesine bağlı Kazıklı, Dörttepe ve Emek Mahallelerinde toplam 5 bin 500 metre uzunluğunda içme suyu hat çalışması gerçekleştirdi.

Kazıklı ve Dörttepe Mahallelerinde kullanım ömürlerini tamamlamış içme suyu hatlarını yenileyerek yaşanması muhtemel su sıkıntılarının önüne geçen MUSKİ ekipleri, Emek Mahallesi’nde ise eğitim öğretime yeni başlayacak 2 okul için yeni içme suyu hat çalışması gerçekleştirdi.

4 Bin 300 Metre Hat Yenilendi, bin 192 Metre de Yeni Hat Çekildi

Kazıklı ve Dörttepe Mahallelerinde toplam 4 bin 300 metre uzunluğunda içme suyu hattının yenilendiğini belirten MUSKİ Genel Müdürü Baki Ülgen, Emek Mahallesi’nde ise bin 192 metre yeni içme suyu hattı çekildiğini söyledi. Ülgen, “Milas ilçemizin mahallelerinde eski ve kullanılmaz durumda olan içme suyu hatlarını yenilemeye devam ediyoruz. Emek Mahallemizde eğitim öğretim hayatına yeni başlayacak olan 2 okulumuz için bölgeye yaklaşık 1 buçuk kilometre uzunluğunda yeni içme suyu hattı çektik. Kazıklı Mahallemizde kireçlenmeden dolayı devamlı tıkanan içme suyu hattımızı yenileyerek 11 hanenin su sorununu ortadan kaldırdık. Dörttepe Mahallemizde ise kullanılmaz durumda olan terfi hattının 2 bin 960 metresini yeniledik ve isale hattının devamlı patlayan kısmı ekiplerimiz tarafından değiştirildi” dedi.