Muğla’nın Milas ilçesinde 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamaları kapsamında Milas Belediyesi tarafından organize edilen ‘Fener Alayı Yürüyüşüne’ binlerce kişi katıldı.
Milas Belediyesinin organizasyonuyla 30 Ağustos Zafer Bayramı kapsamında düzenlenen fener alayına, binlerce kişi akın etti.
Düzenlenen fener alayı öncesinde, Muğla Büyükşehir Belediye Orkestrası Atapark’ta kısa bir konser verdi. Orkestranın, dünyadan ve Türkiye’den klasik eserleri seslendirdiği konser de Atapark’ı dolduran Milaslıları coşturdu. Konser sonrası ise fener alayına geçildi.
Çalınan marşlar eşliğinde Atapark önünde başlayan fener alayı yürüyüşüne; Cumhuriyet Halk Partisi Milas İlçe Başkanı Suat Özcan veyönetim kurulu üyeleri, Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat, Milas Belediye Başkan Yardımcıları Faik Karagöz ve Zeynep Mat, meclis üyeleri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve 5 bine yakın Milaslı vatandaş katıldı.
"Şehitler Ölmez Vatan Bölünmez", "Mustafa Kemal’in Askerleriyiz" sloganlarının atıldığı fener alayında, dev Türk bayrakları da açıldı. Fener alayına spor kulüplerinin sporcuları da renk kattı. Atatpark önünde son bulan yürüyüş sonrası Grup Pusula, fener alayına katılanlara unutulmaz anlar yaşattı.
Konser öncesi sahneye çıkan Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat, Nazım Hikmet’in “Kadınlarımız” adlı şiirinin şu dizelerini okudu,“Ayın altında kağnılar gidiyordu. Kağnılar gidiyordu, Akşehir üstünden Afyon’a doğru. Toprak öyle bitip tükenmez, dağlar öyle uzakta… Sanki gidenler hiçbir zaman hiçbir menzile erişmeyecekti. Kağnılar yürüyordu yekpare meşeden tekerlekleriyle ve onlar ayın altında dönen ilk tekerlekti.”
Zafer Bayramının anlam ve önemini içeren konuşmasını sahnede gerçekleştiren Tokat, “Tarihin en şanlı zaferlerinden biri olan Büyük Zafer’in 94.yıl dönümünü büyük bir coşkuyla kutluyoruz. Böyle bir zaferi gerçekleştiren bir ulusun ferdi olmaktan onur ve gurur duyuyorum. Bu öyle bir zaferdir ki; sadece biz Türklerin değil, tüm insanlığın büyük zaferidir. Yurdumuzu karış karış işgal eden emperyalist devletlere, yokluklar içindeki bir ulusun ‘’Ya istiklal, ya ölüm ‘’diyerek toplu kalkışması ve mutlak zaferinin destanıdır 30 Ağustos. Tabii ki ‘’Ordular ilk hedefiniz Akdeniz, ileri.’’komutuyla yüreklerimize ve beynimize yerleşmiş bir destan.
Bizim için var olma, kurtuluş, özgürlük, bağımsızlık, onur, gurur tüm mazlum uluslara örnek anlamına gelen 30 Ağustos’u kutlamayacağız da neyi kutlayacağız? İşte Milas halkı yine gurur tablosunu gösterdi. Atasına ve zaferine sahip çıktı. Sizlerle gurur duyuyorum. Hepinize teşekkür ediyorum. 30 Ağustos Zafer Bayramınız kutlu olsun. Bu kutsal ve tarihi gün vesilesi ile başta Ulu Önder Atatürk olmak üzere, silah ve dava arkadaşları, aziz şehitlerimiz ve gazilerimize şükranlarımı sunuyor, aziz hatıraları önünde saygı ile eğiliyorum.” dedi.
Tokat’ın konuşmasının ardından sahne alan Grup Pusula, Milas halkına unutulmaz bir Zafer Bayramı coşkusu yaşattı.