Milas’ta emekli Vakıfbank Müdürü Veysel Topaloğlu, “Felsefe Soslu Şiirler” adlı kitabının genişletilmiş ikinci baskısını yayımladı. Şiir kitabı oldukça ilgi gördü.
Milaslıların kendisini Vakıfbank eski şube müdürü olarak tanıdığı Veysel Topaloğlu, “Felsefe Soslu Şiirler” adlı kitabının genişletilmiş ikinci baskısını, dördüncü eseri olarak yayımladı.
Felsefe, sosyoloji, tarih, teoloji, Türkoloji alanlarına duyduğu ilgi sonucu emekliliği sonrası eser bırakma gayretine giren Topaloğlu, mistik ve serbest tarzda oluşturduğu şiirlerini genişletilmiş olarak son kitabında Gece Kitaplığı yayın evinden buluşturdu.
Son kitabında “Sadekul” imzasıyla yer alan şiirlerinde kendi deyimiyle “Toplumun hastalıklı olduğu konulara değinmeye çalıştığını” ifade eden Topaloğlu, “Bedenimden daha uzun yaşamak istiyorum. Bu da eser bırakarak, insanlara faydalı olarak gerçekleşir. Hayatı hırsız telaşıyla yaşamak lazım. Nasıl bir hırsız en değerli şeyleri torbaya doldurup kısa sürede giderse, bizim de insan olarak böyle bir endişemiz olmalı. Güzel olan, değerli olan kıymetli olan şeyleri torbamıza koyuyoruz. Yaptığımız şey budur” diyerek felsefesini belirtti.
“Felsefe Soslu Şiirler” kitabı amazon.com, lulu.com ve ekitapprojesi.com üzerinden basılı ve dijital olarak temini yapılabiliyor.
Aslen Manisa doğumlu olan Topaloğlu, Gazi Üniversitesi Maliye bölümü mezunu. Uzun yıllar bir kamu bankasında mali analist ve şube yöneticisi olarak çalışan şairin “Felsefe Şiirleri”, “Felsefe Soslu Şiirler”, “Kelebeğin Çilesi” ve “Laboratuardaki İblis” adlı yayımlanmış şiir kitapları bulunuyor.