Milas Belediyesi’nden yapılan anonslarla, görme engellilerin kullandığı sarı çizgili kılavuz yollara ve bisiklet yollarına park ederek hak ihlali yapan vatandaşlara cezai işlem uygulanacağı duyuruldu.
Milas’ta yaşayan görme engellilerin yön bulmada kullanıldığı sarı çizgili kılavuz yollara bırakılan araçlar ve esnafların tezgâhları, engelli vatandaşların tepkisine neden oluyor. Engellilerin gündelik yaşamını olumsuz etkilemekle birlikte, engelli bireyleri sosyal yaşamdan soyutlayan hak ihlalleri konusunda anons yapan Milas Belediyesi, sarı çizgili kılavuz yollara park eden, çizgileri ihlal eden vatandaşlara cezai işlem uygulanacağını duyurdu.
Milasmedya ailesi olarak görme engelli bireylerin ilçede yaşadıkları hak ihlali sorunlarını 14 Aralık 2013’te “Sarı isyan” başlığıyla gündeme taşıdığımızdan bu güne; yetki sahibi kurumların harekete geçmesi görme engelliler nezdinde sevinçle karşılanıyor. Milas Belediyesi öte yandan ilçedeki cadde ve sokaklarda yer alan bisiklet yollarında yaşanan park ihlalleri için de aynı işlemin uygulanacağı belirtildi.
İKİ TEKER SAYGI İSTİYOR
Milas Belediyesi tarafından bisikletli vatandaşların geçmesi ve rahatlıkla kullanılması amacıyla yapılan bisiklet yolları, vatandaşlar tarafından bilinçsizce kullanılıyor.
İlçede bisiklet kullanımın artmasıyla beraber, bisiklet yollarının ihlali de bisiklet kullananları rahatsız ediyor. Vatandaşlar cepler halinde araç park edilmesi için cadde üzerinde özel yapılan yere değil, kaldırıma çıkarak bisiklet yolunun üzerine araçlarını park ediyor. Bisiklet yollarına yapılan araç parkları konusunda harekete geçen Milas Belediyesi de bisiklet yollarına park eden araçlara cezai işlem uygulayacağını duyurdu.