Milas Folklor Araştırma Derneği (MİFAD) tarafından bu yıl beşincisi gerçekleştirilecek olan MİFAD Kültür Festivali, 27 Mayıs Cuma günü düzenlenecek olan etkinliklerle başlayacak.
MİFAD tarafından bu yıl beşincisi gerçekleştirilecek olan MİFAD Kültür Festivali, bu hafta sonu düzenlenecek olan etkinliklerle başlayacak. Üç gün sürecek olan festival 29 Mayıs Pazar günü sona erecek.
Konuyla ilgili bir basın toplantısı düzenleyen MİFAD Başkanı Emrah Mergen, “2011 yılının Kasım ayında kurulan yani henüz dört yıllık bir geçmişi olan derneğimiz, bu kısa zamanda emsallerinden çok farklı bir yol haritası izledi. Kuruluş aşamasında ortaya koyduğumuz ana temadan asla taviz verilmeden, düşüncelerimizi hayata geçirmek için tüm dernek yönetimi olarak gayret sarf ettik. Bu dört yıla 5’nci festivalimizi sığdırıyoruz. Bunun altını özellikle çizmek istiyorum. Bugüne kadar kurulan hiçbir dernek böyle bir başarıya imza atamadı. Bu, bizim için gurur kaynağı” dedi.
Kuruluş felsefelerinin temelini yöresel kültürümüzü yaşamak, yaşatmak ve gelecek kuşaklara aktarmak olduğunu da dile getiren Mergen, “Bu yolda bizleri hiçbir zaman yalnız bırakmayan Milaslı hemşehrilerimize, bizlerin her türlü faaliyetini topluma duyurma görevini üstlenen ve tüm çalışmalarımızda bizlere katkı sunan siz değerli basın çalışanlarına gönülden teşekkür ediyoruz. Sizlerin bu desteği bizlere güç veriyor. Bu sene 5’ncisini düzenleyeceğimiz Kültür Festivalimize tüm hemşehrilerimizi davet ediyoruz” dedi.