Muğla Milas’ta, okulların tatil edilmesiyle birlikte 20 Haziran’da başlayan Yaz Kur’an Kursları tüm hızıyla devam ediyor.
Milas’ta Yaz Kur’an Kursları okulların da tatil olmasıyla birlikte 20 Haziran’da başladı. Kayıt tarihlerinin bitmesiyle çocuklar, ilçe merkezinde ve mahalle camilerinde Kur’an kurslarına gitmeye başladı.
Yaz Kur’an Kursu’nun herkese hayırlı olmasını dileyen Milas Müftüsü Ali Saim Doğru; “ 20 Haziran- 26 Ağustos döneminde bütün ilçe merkezi ve mahallelerdeki camilerde haftanın 5 günü kurs açık olacak. Kurs öğrencileri, günde 3 saat eğitim görecektir. Milaslı vatandaşların çocuklarını yaz kursları boyunca, kendilerine en yakın olan cami ve Kur’an kurslarına götürerek, kayıtlarını yaptırmalarını istiyoruz. Kurslar için bütün hazırlıklarımızı tamamladık. Konuya vakıf, ehliyet ve bilgi sahibi görevlilerimizin nezaretinde kurslar yapılacak. Geleceğimizi emanet edeceğimiz çocuklarımıza Kur’an-ı Kerim ve diğer dini bilgiler Diyanet İşleri Başkanlığımızın mevzuatı çerçevesinde öğretilecek ”dedi.
Yaklaşık 9 hafta boyunca Yaz Kur’an Kurslarının devam edeceğini belirten Müftü Doğru, “Böylece; vatana, millete, bayrağına, dinine bağlı gençlerin yetişmesine katkıda bulunacağız. Biz, din görevlisi bayan-erkek arkadaşlarımıza yaz kurslarına gelen çocuklara iyi davranmalarını, güler yüzle ve tatlı dille muamele etmelerini, camiyi Kur’an-ı Kerim’i sevdirecek davranışlar içerisinde olmalarını tavsiye ettik. Aynı hassasiyeti, camilerimizde özellikle Ramazan Ayı dolayısıyla gelen cemaatimizden de bekliyoruz. Bu vesileyle bütün Milaslı kardeşlerimizin, Ramazan-ı Şerif’ini tebrik ediyor ve Ramazan Ayı yaz kurslarının vatana ve millete hayırlı olmasını temenni ediyoruz” ifadelerini kullandı.