Milas’ta son günlerde yaşanan su kesintileri, vatandaşları isyan ettirdi. Vatandaşlar, özellikle etkin sıcak havalarda ve ramazan ayında su kesintilerinin yaşanmasına tepki gösterdi.
Son günlerde Milas’ın birçok yerinde yaşanan su kesintileri, vatandaşları isyan noktasına getirdi. Kavurucu sıcaklıkların en yüksek seviyede hissedildiği Milas’ta, suların akmaması tepkiyle karşılandı. Ramazan ayında, oruç tutanların iftardan sonra serinlemek istediği zamanda musluktan suyun akmaması MUSKİ’ye olan tepkileri artırdı.
Akşam saatlerinde suların azalması ve bazı yerlerde kesilmesine büyük tepki gösteren vatandaşlar, “Son 2-3 gündür, akşam saatlerinde musluklarımızdan su akmıyor. Etkin sıcaklıkların yaşandığı ilçemizde, bir de suların kesilmesi bizi mağdur ediyor. Ramazan ayında orucu açtığımız zaman, en çok suya ihtiyaç duyuyoruz. Ama maalesef ki musluktan sular akmıyor” diye konuştular.
“SUSUZLUK YAŞIYORUZ”
Vatandaşlar, MUSKİ ekiplerini aradıklarını ve aldıkları cevap karşısında şaşkınlığa uğradıklarını dile getirerek, “Su kesintileri konusunda, MUSKİ ekiplerini aradık. Bize kuyulardaki suların azaldığını söylediler. Kuyularda sular azaldığı için musluklara su gitmiyormuş. Türkiye’de en yüksek sıcaklığın yaşandığı ilçede yaşıyoruz. Ramazan ayındayız. Suya ihtiyaç duyuyoruz. 21’inci yüzyılda suların akmaması, Milaslıların mağdur edilmesi çok üzücü durumdur. MUSKİ ekiplerinin, bir an önce bu kesintileri gidermesini istiyoruz” diyerek tepkilerini dile getirdiler.