15 Temmuz’da FETÖ terör örgütü mensuplarınca teşebbüs edilen darbe girişiminde Muğla’da dik duruş sergileyen, 15 Temmuz darbe girişimi sürecini kararlılıkla karşı çıkarak darbeci askerlerin adalete teslim edilmesinde emeği geçen başta Muğla Valisi Amir Çiçek, Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün, İl Garnizon ve Jandarma Komutanı Albay Yavuz Özfidan, Cumhuriyet Başsavcısı Necip Topuz, İl Emniyet Müdürü Hakan Çetinkaya ve Marmaris İlçe Emniyet Müdürü Ertan Sarıkaya’ya Muğla Büyükşehir Gazeteciler Cemiyeti tarafından teşekkür ve şükran plâketi verildi.
Muğla Büyükşehir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Cem Kaytan, darbe girişiminin bastırılmasında en önemli sürecin Muğla’da yaşandığını söyledi. Kaytan, “15 Temmuz’da Muğla’da bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın güvenliğinin sağlanması ve akabinde gelişen süreçte Sayın Valimizin koordinesinde başarılı bir çalışma örneği gösterilerek, Cumhurbaşkanımızın kaldığı otele önce helikopter ile gerçekleşen silahlı saldırı bertaraf edilerek, ardından kaçan darbeci askerler de kısa sürede yakalanarak adalete teslim edildi. Milli irade ve demokrasiye sahip çıkılması yönünde ilk ateşi yakan il Muğla oldu. Bunda en büyük faktör ilimizin yöneticileridir” dedi.
Kaytan, Muğla Büyükşehir Gazeteciler Cemiyeti adına verdiği plakette “15 Temmuz akşamı Türkiye Cumhuriyeti ve Devleti, millet iradesi ve demokrasimize yönelik olarak gerçekleştirilen kanlı darbe girişimi sonrası ülkemizin bölünmez bütünlüğü, demokrasi ve milli iradesi adına sergilemiş olduğunuz kararlı tutum ve duruşunuz, Muğla basını ve halkımız tarafından büyük bir takdir ve destekle karşılanmıştır. Gösterdiğiniz bu kararlı tutum ve koordineli çalışmalarınızdan dolayı şükranlarımızı sunarız’ dedi.
Muğla Valisi Amir Çiçek, verilen plaketin kendileri için çok önemli olduğunu açıkladı. Vali Çiçek, “Muğla Büyükşehir Gazeteciler Cemiyeti olarak vatan, millet, bayrak ve milletimizin birliği konusunda görev alan ve görevlerindeki başarıları Cemiyet olarak değerlendirmeniz bizleri daha da mutlu etti. 15 Temmuz gecesi elbette unutulmaz. Gelecek nesil 15 Temmuz gecesini okuyacaktır ve tarihe geçmiştir. Her şeyden önce demokrasimiz yok edilmeye çalışıldı. Muğla’da ve Marmaris’te demokrasi ateşimizin sönmemesi için vatandaşımız, gazeteciler ve biz yöneticiler tek güç olduk ve darbecilere fırsat vermeyerek amaçlarına ulaşamadılar” dedi.
Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün, darbelere karşı bütün kan ve can ile mücadele edeceklerini belirtti. Gürün, “Türkiye’nin laik, demokratik ve hukuk devleti olması yolunda çabalarımızı hep birlikte göstereceğiz. İnşallah Türkiye bu karanlık dönemden en kısa sürede çıkacak ve daha aydınlık, huzurlu, rahat ve müreffeh bir ülke olacağız” dedi.
Muğla Cumhuriyet Başsavcısı Necip Topuz, 15 Temmuz’da Türkiye’nin çok büyük bir badire atlattığını belirterek, “Bu badire milletimizin feraseti ile engelledik. Biz görevimizin başındayız ve görevimiz bu zaten. Ancak bunun takdir edilmesi bizi çok mutlu etti” dedi.
Muğla Büyükşehir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı ve yönetim kurulu üyeleri İl Garnizon ve Jandarma Komutanı Albay Yavuz Özfidan, Muğla İl Emniyet Müdürü Hakan Çetinkaya ve Marmaris İlçe Emniyet Müdürü Ertan Sarıkaya’ya da 15 Temmuz sürecinde milli iradenin ve demokrasinin yaşatılmasında gösterdikleri çaba ve gayretleri nedeniyle plaket verdiler ve görevlerinde başarılar dilediler.