Kasım ayında Milli Takımlar Teknik Direktörü Fatih Terim ve ekibi tarafından uygulamaya konulan ve Ülker grubunun sponsor olduğu ‘TFF-Üniversite-Okul Futbolu Eğitim Organizasyonları’ projesinin son ayağı futbol şöleni ile tamamlanıyor. Kasım ayı içinde Türkiye’de Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi’nin de bulunduğu 23 Üniversite’de başlayan proje kapsamında Muğla genelindeki okullarda MSKÜ Spor Bilimleri Fakültesi futbol uzmanlık öğrencilerinden 17 stajyer antrenör projede eğitmen olarak görev aldı. Projede 6-10 yaş grubu çocuklar futbol eğitimi aldı.
Projenin son ayağı olan futbol şöleni Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi sentetik futbol sahasında yapıldı. ‘TFF-Üniversite Okul Futbolu Eğitim Organizasyonları Projesi’ kapsamında Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi, İl ve Menteşe Milli Eğitim Müdürleri ve 8 okul işbirliğinde 6-10 yaş grubu öğrenciler futbol şölenine katıldı. Törene MSKÜ Rektörü Prof. Dr. Mansur Harmandar, Menteşe Kaymakamı Zeki Arslan, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Serkan Öçalmaz, Büyükşehir Turizm Gençlik ve Spor Daire Başkanı Ali İnan, Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Ramazan Sarıhan, Menteşe İlçe Milli Eğitim Müdürü Seydi Ahmet Üğe, MSKÜ Spor Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Recep Gürsoy, öğrenci velileri ve minik sporcular katıldı.
Proje hakkında bilgi veren Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi öğretim üyesi ve proje koordinatörü Doç. Dr. Olcay Mülazımoğlu, proje ile futbolun geniş kitlelere yaygınlaştırılması için 6-10 yaş ağırlığındaki ilkokul öğrencilerinin futbolla tanışmalarını amaçladığını açıkladı. Mülazımoğlu, “Proje, Türkiye Futbol Federasyonu Futbol Gelişim direktörlüğünün başında olan Fatih Tarih hocamızın ve ekibinin futbolun ve futbol eğitiminin yaygınlaştırılması amaçlı bir projedir. Projeye Türkiye’nin 21 ili ve KKTC ile 3 Üniversite dahil edilmiştir” dedi.
Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mansur Harmandar, proje kapsamında Bin 400 öğrencinin eğitim aldığını açıkladı. Harmandar, “Spor dostluk ve barışın simgesidir. Hem uluslar arası alanda, hem de ulusal anlamda ülke birliğinin ve millet birliğinin sağlanmasında spor öncülük yapıyor. Ülkemiz son günlerde sporda uluslar arası alanda önemli başarılar elde ediyor. Futbol takımımız Avrupa Şampiyonasına gidiyor, basketbol takımlarımız önemli başarılara imza atıyor. Bir kızımız teniste Avrupa şampiyonu oldu. Bunun yanında Üniversitemizin sporcuları da önemli başarılar elde ediyor ve Muğlaspor Futbol takımımız da geçen hafta profesyonel 3. Lige çıktı. Geleceğimizin futbol yıldızları olacak bu gençlerimizin de hem Muğlaspor’da hem de milli takımlarda görev yapmalarını canı gönülden istiyorum” dedi.
Konuşmaların ardından minikler futbol şöleninin açılışı Rektör ve diğer protokol üyeleri tarafından yapılan başlama vuruşu ile start aldı.