Türkiye Enduro Şampiyonasının 2. Ayak yarışı Muğla’nın Fethiye ilçesinde büyük heyecan ve çekişme içerisinde geçti. 2 gün süren yarışmalar sırasında 139 sporcu adeta dere ve çamurla savaştı. Bazı sporcular motosikletin dere ortasında devrilmesi ile boğulma tehlikesi yaşarken, bazı sporcular da çamurla savaştı. Motosikletler dereden çıkamayınca yardımına vatandaşlar halatla yetişti.Yarışmalar sırasında kaza yaşayan dört sporcu hastanelik oldu.
Fethiye Orman Spor Kulübü tarafından organize edilen Türkiye Enduro Şampiyonası’nın İkinci Ayak Yarışı büyük heyecan içinde geçti. Fethiye Esenköy mevkisindeki Akdeniz Off-Road Park’ta iki gün süren sezonun ikinci ayak yarışı, birbirinden heyecanlı mücadelelere sahne oldu. Fethiye Orman Spor Kulübü tarafından hazırlanan MX ve enduro etaplarıyla hem yarışçılar hem de izleyenler keyifli anlar yaşadılar. Türkiye Enduro Şampiyonası’nda ekstrem, kros ve enduro test etabları sporcuları oldukça zorladı. Fethiye Beşkaza Meydanından Kaymakam Ekrem Çalık, Belediye Başkanı Behçet Saatcı, Türkiye Motosiklet Federasyonu Asbaşkanı Hamit Dizman’ın verdiği magazin startı ile başlayan yarışmalar, Ekstrem, Kros ve Enduro testleri ile gün boyu yarışçıların büyük çekişmesine şahit oldu. E1, E2, E3, EB, EC, E Gençler, E Kadınlar ve E Veteran sınıflarında yapılan yarışmalarda Türkiye’nin değişik il ve ilçelerinden 3’ü bayan, 139 sporcu mücadele etti. 112 kilometre boyunca kimi zaman ormanda, kimi zaman dere içinde mücadele gösteren sporcular, izleyicilerde adrenalini tavan yaptılar. Yağmurun da yağmasıyla oldukça kayganlaşan parkurlarda sporcular etapları tamamlamak için büyük mücadele gösterdi. 4 yarışmacının kaza geçirip hastanelik olduğu yarışmalar sırasında Türkiye’nin başarılı sporcularından Kemer Enduro Kulübü Sporcusu Bayram Uysal da, künk engelini aşarken, dengesini kaybedip yere düştü. 112 Acil Sağlık Ekipleri başarılı sporcuyu ambulansla hastaneye götürdüler. Kimi sporcular engelleri geçerken kendilerini yerde bulurken, yarışa devam etmeleri yüzlerce izleyeni heyecana boğdu. Yarışları yaklaşık 5 bin kişi izledi.
DERENİN İÇİNDEN ÇIKABİLME MÜCADELESİ
Yarışmacıların en fazla zorlandı parkur içinde yer alan dere oldu. Çok tecrübeli sporcular dereden zorlanmadan çıkıp geçerken, bazıları da dere içinde ya da bu dereden çıkışta rampada kaldılar. Bir sporcu boğulma tehlikesi geçirdi. Sporcuların imdadına ise vatandaşlar yetişti. Dere içerisinde zor anlar yaşayan motosikletçilerin yardımına koşan vatandaşlar halat ile motorsikletçiyi dereden çıkardılar.