19 Mayıs Gençlik Haftası Kutlamaları öncesi Gençlik merkezinde hafta boyunca yapılacak etkinlikler ile ilgili bilgilendirme toplantısı yapıldı. Toplantı sonrası Muğla’dan yola çıkan bisikletçiler Samsun Valisinden alınacak Türk Bayrağını almak için yola çıktı.
Muğla’da düzenlenen Gençlik Haftası etkinlikleri 5 gün boyunca değişik etkinliklere sahne olacak. 15 Mayıs’ta Menteşe Belediyesi Açık Oto pazarında uçma, uçuruma ve uçurtma şenliği ile start alacak. Aynı gün Ortaca’da atletizm şenliği düzenlenecek.16 Mayıs’ta Menteşe’de Streetball turnuvası gerçekleşecek ve 17 Mayıs’ta Ata’ya Saygı izci kampı gerçekleşecek. 18 Mayıs’ta Menteşe sınırsızlık Meydanında panayır alanının açılışı, sokak oyunları, konser ve açık hava sineması Yeşilçam kuşağı, Fethiye’de ise Fethiye stadında penaltı yarışması düzenlendi. Aynı gün Menteşe Yaraş İzci Evinde kamp ateşi ve izci karavanası ile devam edecek.
19 Mayıs tarihinde ise Çelnek koyma töreninin ardından Sınırsızlık Meydanında değişik etkinliklere yer verildi. Sınırsızlık Meydanında Menteşe Belediyesi Yörük Çadırı ziyarete açılacak. Cumhuriyet Meydanında ise şişme oyun parkurlarında oyunlar, sokakta basketbol, tenis, masa tenisi, bilek güreşi, hokey, halk oyunları gösterisi, dans gösterisi, atletizm ve bisiklet yarışı yapılacak. Saat 17.00’de Muğla Büyükşehir belediyesi Streetball turnuvası, Uluslar arası Gençlik Merkezinde ise haftanın sona ermesi nedeniyle belgeler dağıtılacak. Gençlik Haftası etkinlikleri Cumhuriyet meydanında caz konseri ile sona erecek.