Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu büyük önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk, ebediyete intikalinin 78. yıldönümünde Muğla’da düzenlenen törenle anıldı. Törene Vali vekili Salih Gürhan, Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün, İl Garnizon ve Jandarma Komutanı Albay Yavuz Özfidan, Cumhuriyet Başsavcısı Necip Topuz, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mansur Harmandar, siyasi partiler, kamu kurum müdürleri, Şehit yakınları ve gaziler, sivil toplum kuruluş temsilcileri ve öğrenciler katıldı.
Törende Valilik ve Büyükşehir Belediye Başkanlığının çelenklerinin sunuldu. Saat 09.05’te çalan iki dakikalık sirenin ardından İstiklal Marşı okundu. İstiklal Marşı sonrası Cumhuriyet Meydanında düzenlenen tören sona erdi.
Törene Ankara’da olduğu için katılamayan Muğla Valisi Amir Çiçek yayımladığı mesajında “Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ni kurarak bizlere en değerli mirası bırakan, milletimizin bağımsız yaşamasını her şeyin üstünde tutarak, büyük mücadeleyi başlatan Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ebediyete intikalinin 78. yıl dönümünde Ata’mızı özlem, saygı, sevgi ve minnetle anıyoruz. Atatürk’ü anmak demek onun güçlüklerle kurduğu Türkiye Cumhuriyeti’ni korumak için her zaman bilinçli olmak, içerde ve dışarıda ülkemizin bağımsızlığını tehdit eden unsurlara fırsat vermemektir. Bu doğrultuda, aziz milletimiz 15 Temmuz’da hainlere meydan vermeyerek Atatürk’ün mirası cumhuriyet ve demokrasiye sahip çıkmış, istikbali ve istiklalimizi korumuştur. Ulu Önder’in ‘Cumhuriyeti biz kurduk sizler yaşatacaksınız.’ ifadesinde olduğu gibi canlarını feda etmek uğruna kendilerini tankların önüne atan milletimiz bu devletin kolay yıkılmayacağını bir kere daha göstermiştir. ‘Benim naçiz vücudum elbet bir gün toprak olacaktır ancak Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır’ sözüyle millet iradesine ve bağımsızlığa verdiği öneme işaret eden Atatürk’ün emanetine sahip çıkmak, daha güçlü bir Türkiye olarak milletçe çok çalışmak, Türkiye Cumhuriyeti’nin bölünmez bütünlüğünü sonsuza kadar korumak, Ata’ya duyduğumuz saygının en güzel göstergesi olacaktır. Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ni koruma yolunda hepimize büyük sorumluluk düştüğünü hatırlatır, devletimizi kurarak bizlere bağımsızlığı emanet eden Büyük Önder Atatürk’ü saygı, minnet ve şükranla anarım” dedi.
BT-İK)