Muğla’nın Bodrum ilçesinde Turizm Haftası düzenlenen etkinliklerle kutlandı. Turizm haftası kutlamalarına Muğla Valisi Amir Çiçek’te katıldı.
Spor ve sanatın iç içe sunulduğu etkinliklere vatandaşlar yanı sıra yerli ve yabancı turistler de ilgi gösterdi. Ülke genelinde her yıl 15-22 Nisan tarihleri arasında kutlanan “Turizm Haftası” nedeniyle Bodrum’da da çeşitli etkinlikler düzenlendi. Etkinliğe Muğla Valisi Amir Çiçek, Bodrum Kaymakamı Mehmet Gödekmerdan, Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, protokol üyeleri ve vatandaşalar katıldı.
Bodrum Kaymakamlığı ile Kültür ve Turizm Bakanlığı Bodrum Turizm Danışma Bürosu tarafından düzenlenen ve Bodrum Belediyesi başta olmak üzere, Bodrum Otelciler Derneğinin katkılarıyla Bodrum İskele Meydanında gerçekleştirilen etkinliklere vatandaşlar yanı sıra yerli ve yabancı turistler de ilgi gösterdi.
Etkinlikler kapsamında ayrıca BODER’in desteğiyle düzenlenen 2016 Yılı Turizm Haftası Resim Yarışması’nın ödül töreni ve resim sergisinin açılışı yapıldı. Bodrum Kalesi Haluk Elbe Sanat Galerisi’nde düzenlenen sergide dereceye giren öğrencilere ödülleri takdim edildi. Yarışma birincisi Mahinur Cemal Uslu Ortaokulu öğrencisi Ecemsu Yerlikaya ödülünü Muğla Valisi Amir Çiçek verdi. Dereceye giren öğrencilere verilen ödüllerin ardından yapılan sergi açılışı ile protokol ve katılımcılar sergiyi gezerek öğrencilerin resimlerini inceledi.
Bodrum İskele Meydanı’nda gün boyu düzenlenen etkinliklerde BODER ve otellerin sunumlarıyla el sanatları sergileri açılarak halk oyunları gösterileri yapıldı.
Sergiyi ve etkinliği gezen Vali Amir Çiçek daha gazetecileri sorularını yanıtladı. Çiçek, “Turizm için hükümet güzel destek verdi. Uçaklara verilen destek Eylül ayına kadar uzatıldı. Turizm çalışanları için yeni bir teşfik geldi. En önemli husus güvenlik önlemi.Şuna da Muğla’da, Bodrum’da güvenlik zafiyeti yok. Üst düzey bir şekilde güvenlik önlemi var. Bazı vatandaşlarımız bilmeyerek terör örgütlerine katkıda bulunuyor sosyal medyadan. Bu insanları tedirgin ediyor. Güvenlik anlamında bir sıkıntımız yok. Zaten bu yörede bir tehdit konusu da yok zaten” dedi.