Türkiye Süt Üreticileri Merkez Birlik Başkanı Fatih Salih Okumuş’un sağlık sorunları nedeniyle görevinden ayrılmasının ardından yapılan görev dağılımında, Yönetim Kurulu Başkanlığı’na Tevfik Keskin, Başkan Yardımcılığına ise Milas Süt Üreticileri Birlik Başkanı Ali İhsan Gezgin seçildi.
Süt üreticiliğinden, birlik başkan yardımcılığına yükselen Milas Süt Üreticileri Birlik Başkanı Ali İhsan Gezgin yeni görevine ilişkin yaptığı açıklamada, “Emek ve alın teriyle üretim yapan üreticilerimizi tek çatı altında topladık. Süt birliklerini ve merkez birliğini kurduk. Üreticimizin hakkını hukukunu korumak, kamu otoritesi nezdinde üyelerimizden aldığımız güçle görev yapmaya devam ettik. Genel merkezimizdeki yeni oluşumla Türkiye Süt Üreticileri Merkez Birliği Genel Başkan Yardımcılığı görevine seçilmiş bulunmaktayım. Bu önemli göreve seçilmemde üzerimde emeği bulunan tüm üreticilerime ve mesai arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Yeni oluşumla ortaya konacak istikrarlı dönemin sektörümüze hayırlı olmasını, bu süreçte önemli iş birliklerine imza atacağımıza yürekten inanıyorum” dedi.
Yeni oluşan yönetim kuruluyla ilk ziyaretlerini Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik’e yaptıklarını ifade eden Gezgin, Bakan Çelik’e 15 Temmuz hain darbe girişiminden dolayı geçmiş olsun dileklerini ilettiklerini, sektörün ve birliklerin yaşadığı sorunları ve çözüm önerilerini kendisiyle ve bürokratlarıyla paylaşma imkânı bulduklarını belirtti.
Gezgin şunları söyledi: “Sektörümüz fiyat baskısı, maliyet baskısı, kalite baskısı ve uluslararası ciddi rekabet baskısı altında. Görüşmemizde bu baskılara karşı hangi tedbirlerin alınması gerektiği, önerilerimizi, yöntem ve tarzımızı Sayın Bakanımızla paylaştık. Bugün süt sektörü üretimi arttırmaya, kaliteli üretimle tüketici nezdinde sorumluluğunu hissetmekte, bu duygu ile üretimini üst seviyelere çıkarmayı görev edindiğimizi belirttik. Sayın Bakanımızla olan görüşmemizde ayrıca yem fiyatlarında aşırı yükselmesi, buna rağmen süt fiyatlarının yaklaşık iki yıldır artmaması, hatta aşağıya doğru seyretmesi, süt üretiminde arz fazlalığını oluşmasıyla süt tozu operasyonunun yönetilmesi ve devamlılığı, süt tozu operasyonu ile oluşan krema fazlalığının ESK (Et Süt Kurumu) vasıtasıyla tereyağına dönüştürülmesi ile krema fiyatlarını dengede tutma, okul sütü projesinin tüm yıla yayılarak devam etmesinin piyasaya etkisi konularını ele aldık”
Muğla Arı Yetiştiricileri Birliği Başkanı Ziya Şahin’in Türkiye Arı Yetiştiricileri Merkez Birlik Başkanlığa seçilmesinin ardından, Milas Süt Üreticileri Birlik Başkanı Ali İhsan Gezgin’in Türkiye Süt Üreticileri Merkez Birliği Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı görevine getirilmesi sektörde sevinç karşılandı.