6 yıllık bir amatör lig serüveninin ardından tekrar profesyonel lige çıkan Muğlaspor’da yeni sezon hazırlıkları başladı. Teknik Direktör Hüseyin Yenikan yönetiminde ilk çalışmasını Ortaköy sahasında gerçekleştiren Yeşil-Beyazlılar bir süre çalışmalarını burada sürdürecek.
“GENÇ FUTBOLCULARI TERCİH ETTİK”
TFF 3. lig 3. Grupta mücadele edecek Muğlaspor’da transfer çalışmalarının da devam ettiğini açıklayan Teknik Patron Yenikan, “Muğla futbola aç bir şehir. Yıllarca profesyonel liglerde oynadıktan sonra 5-6 yılıdır amatör liglerde mücadele etti. Şimdi tekrar 3. Ligde. Şu anda belki dezavantajlarımız var çünkü çok transfere ihtiyacımız var. Geçen seneki takımdan yüzde 80-90 gibi futbolcu arkadaşlar ile ayrılık söz konusu oldu. Biz de seyrettiğimiz ve kendi portföyümüzde olan genç futbolcuları tercih ettik. Yavaş yavaş takımı oluşturmaya başladık. Üç bölgeye daha transfer yapacağız. Takip ettiğimiz, almak istediğimiz, başka kulüplerin ve Süper lig kadrosunda olan futbolcular da var. Genç bir ekipten kadromuzu kurduk. Bu genç kadroya tecrübeli isimleri de kadroya kattık” dedi.
İLK HAZIRLIK MAÇI FETHİYESPOR İLE
Sezonun başlamasına 50 günlük bir sürenin olduğunu belirten Teknik Direktör Yenikan, “Buradaki hazırlıklarımızı tamamladıktan sonra 24 Temmuz’da Fethiyespor ile bir hazırlık maçımız var. Ardından kısa bir izin sonrası Kartepe’de 20 günlük bir kamp dönemimiz olacak. Döndükten sonra 15 günlük bir hazırlık dönemini tekrar Muğla’da gerçekleştireceğiz. 31 Ağustos’ta kupa maçımız var. Eylül ayının ilk haftası da maçlarımız başlayacak. İnşallah iyi bir sezon geçiririz” dedi.
“GRUPTA 9 ŞAMPİYON ADAYI VAR”
Göreve gelirken yönetim ile hedef konusunda görüşmelerinin de olduğunu açıklayan Yenikan, “Amatör ligden profesyonel lige yeni çıkan bir takım oluşturmaya çalışıyoruz. Bunun için öncelikle önümüzü görmemiz gerekir. Yönetimin de bana söylediği bu. Bence haklılar da. Zaten grubumuzda 9 takım şampiyon adayı. Bizim hedefimiz normal şartlarda yapabileceğimizin en iyisini yapmak. Bizim hedefimiz gidebildiğimiz en iyi yere gitmek” dedi.
“EN ZOR GRUBA DÜŞTÜK”
Muğlaspor’un da yer aldığı 3. Grubu değerlendiren Muğlaspor Teknik Direktörü Hüseyin Yenikan, “Grubumuz en zor grup. 9 takım şampiyon adayı. Böyle bir grupta da zorlanacağımızı tahmin etmiyorum. Çünkü fazla şampiyonluğa oynayan takımların olduğu gruplarda baraj seviyesi düşer. Bu takımların içinde biz daha iyi futbol oynayacağımızı düşünüyorum. Bizim için bu takımların arasında olmak bir avantaj” dedi.