Muğla Marmaris karayolu Akçapınar Mahallesi ormanlık alanda çıkan orman yangını Muğla Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü ekiplerinin ilk müdahalesi ile büyümeden kontrol altına alındı.
Akçapınar Mahallesinde akşam saatlerinden çıkan Orman yangınına Marmaris ilçesinden Menteşe ilçesine seyir halinde olan MUSKİ Genel Müdür Yardımcısı Cem Yaşar ve ekibi müdahale etti. Alınan bilgiye göre; Marmaris- Menteşe karayolu üzerinde bulunan ormanlık alanda bilinmeyen bir nedenden dolayı yangın çıktı. Yangının çıktığını gören MUSKİ Genel Müdür Yardımcısı Yaşar ve yanındakiler, Orman Bölge Müdürlüğüne bağlı ekipler gelmeden önce yangına ilk müdahaleyi yaptılar. Yangın bölgesine gelen Muğla Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı ekipleri ve orman işçileri yangını tamamen kontrol altına alarak söndürdü.
Yangına ilk müdahale eden MUSKİ Genel Müdür Yardımcısı Cem Yaşar, “Menteşe İlçesine dönüşümüz sırasında Akçapınar’a gelmeden önce yol kenarındaki ormanlık alanda yangını fark ettik. İlk olarak 112 ortak acil müdahale hattını arayarak yangını bildirdik. Daha sonra yangına ilk müdahaleyi aracımızdaki yangın tüpüyle yaptık. Ancak yangın hızla büyümesi üzerine yol kenarında bulunan ağaç dallarıyla müdahale ettik. Müdahalemizin ardından da ekipler kısa sürede geldi” dedi.
Ormanlık alanda çıkan orman yangınında 1 hektarlık alan zarar gördü.