Muğla’nın Köyceğiz ilçesine bağlı Çandır Mahallesinde yapılan cami düzenlenen törenle açıldı.
Köyceğiz’in Çandır Mahallesinde yapımı tamamlanan cami düzenlenen törenle ibadete açıldı. Cami açılışına Muğla Vali Vekili Salih Gürhan, Muğla Vali Yardımcısı Kamil Köten, Muğla Üniversitesi Rektörü Mansur Harmandar, Köyceğiz Kaymakamı Gürkan Demirkale, Köyceğiz Belediye Başkanı Kamil Ceylan, Köyceğiz İlçe Jandarma Komutanı J. Bnb. Evren Kaptan, Köyceğiz İlçe Emniyet Müdürü Burhan Şahin, Köyceğiz Müftüsü Abdullah Kır, diğer daire amirleri, Çandır Cami Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı Arif Yalılı, DOKTOB Başkanı Yücel Okutur, Ortaca Dalyan Turizm Derneği Başkanı Sezgin Yiğit ve çok sayıda davetli katıldı.
Çandır Cami Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı Arif Yalılı, gözde bir turizm bölgesi olan Çandır’a yakışır bir cami yapmak için ekip çalışması içerisine girdiklerini belirtti.
Yalılı, "Bir hayli eski göçme tehlikesi arz eden bir cami vardı. Bölgemiz turistik bir bölge olduğu için gelen turistler camimizi gezmek istiyorlardı. Eskinin yerine planlı, projeli güzel bir cami yaptığımıza inanıyoruz. Mahallemize hayırlı olmasını diliyorum. Köyceğiz Belediye Başkanının büyük katısı var. Diyanetten bir miktar yardım aldık. Arkadaşlarımızla beraber bedenen de çalışarak bu hale getirdik’’ diye konuştu.
Köyceğiz Belediye Başkanı Kamil Ceylan ise caminin yapılabilmesi için yardım eden herkese teşekkür ettiğini dile getirdi.
Köyceğiz müftüsü tarafından okutulan duanın ardından kılınan ilk namazla Çandır Cami ibadete açıldı.
Yaklaşık 450 bin Türk Lirasına mal olan Çandır Caminde aynı anda 300 kişi ibadet edebilecek.