Mardin İli Derik İlçesinde terör örgütü ile girilen çatışmada, Şehit düşen Astsubay Üstçavuş Mustafa Ayna’nın, Şehadet Belgesi Ortaca’da yaşayan eşi Nazlı Ayna’ya Muğla Valisi Amir Çiçek tarafından verildi.
Ortaca İlçesinde oturan Şehit Astsubay Üstçavuş Mustafa Ayna’nın ailesini ziyaret eden Muğla Valisi Amir Çiçek’e eşi Hülya Çiçek, İl Jandarma Garnizon Komutanı Albay Yavuz Özfidan ve eşi Dilek Özfidan, Vali Yardımcısı Ekrem Aylanç, İl Emniyet Müdürü Hakan Çetinkaya ve eşi Aysun Çetinkaya, Ortaca Kaymakamı Fatih Ürkmezer ve eşi Miray Ürkmezer, İl Müftüsü Abdurrahman Koçak ve Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdür Vekili Hüseyin Erkek eşlik etti.
Ziyarette Kuran okundu. İl Müftüsü Abdurrahman Koçak tarafından dua edildi. Şehit Astsubay Üstçavuş Mustafa Ayna’nın baba ocağında Şehadet Belgesi sunumu sırasında duygu dolu anlar yaşandı.
Şehit Astsubay Üstçavuş Mustafa Ayna’nın Şehadet Belgesi’ni eşi Nazlı Ayna’ya veren Vali Amir Çiçek, Şehitlik mertebesinin yüce bir mertebe olduğunun altını çizdi.
Vali Çiçek sözlerine şu şekilde devam etti: “Bugün burada toplanmamızın asıl gayesi Şehit Astsubay Üstçavuş Mustafa Ayna’nın Şahadet Belgesini ailesine sunmak. Sizler Şehitlerimizin emanetiniz devlet olarak şehitlerimizin emaneti olan ailelerine sahip çıkmak bizlerin öncelikli görevidir. Şehitlik Yüce Allahın bizlere göstermiş olduğu en yüce makamlardan birisi. Bilindiği gibi şehitler hiçbir zaman ölmez. Vatanımızın birliği, bütünlüğü ve bayrağımız için çok şehit verdik. Şehidimiz Astsubay Üstçavuş Mustafa Ayna’ya, tüm şehitlerimize ve 15 Temmuz şehitlerimize Allah’tan rahmet ailelerine sabır diliyorum.”