Muğla’nın Ortaca ilçesinde İlçe Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin yaptığı operasyon sonucu 288 adet uyuşturucu hap ele geçirildi.
Edinilen bilgiye göre; Ortaca İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri yapılan istihbari çalışmalar neticesinde ilçe sınırları içerisine uyuşturucu madde sevkiyatı yapılacağı bilgisine ulaştı.
Şüpheli şahısları teknik ve fiziki takibe alan polis ekipleri, ilçe girişindeki Çaylı Mahallesi kavşağında otobüsten inen S.A isimli şahsın üzerinde yapılan arama sonucu, bacaklarına poşetle sarılmış halde 288 adet uyuşturucu hap ele geçirildi. S.A gözaltına alındı.
Yakalanan şahısla bağlantılı oldukları tespit edilen E.K., K.K., B.A., E.K., M.A., A.Ş., A.Z., B.Ç. ve Y.D. gözaltına alındı.
Gözaltına alınan şahıslardan E.K.’nin ikametgahında yapılan aramada 3 gram hint keneviri, B.A.’nın ikametgahında ise 2 adet uyuşturucu hap ele geçirildi.
Gözaltına alınan şahıslardan, 18 yaşından küçük olan Y.D., çıkarıldığı mahkemece adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı.
Öte yandan, çete üyelerinin kullandığı iddia edilen Çaylı Mahallesindeki bir evde arama yapan polis ekipleri daha önce meydana gelen bir hırsızlık olayı ile ilgili eşyaları bahçede toprağın altına gömülü halde buldu.
Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.