Muğla’nın Ortaca ilçesinde demokrasi nöbetine katılan Ak Parti Muğla Milletvekili Nihat Öztürk, Olağanüstü Hal (OHAL) uygulamasını, Devletin içine sızmış teröristleri temizlemek için başlattıklarını açıkladı.
15 Temmuz tarihinde FETÖ tarafından gerçekleştirilen darbe girişiminin ardından başlayan ve günlerdir halkın yoğun katılımı ile devam eden demokrasi nöbetleri tüm yurtta olduğu gibi Muğla’da da devam ediyor.
Ortaca Tören alanında toplanan vatandaşlar Ak Parti Muğla Milletvekili Nihat Öztürk’ün katılımı ile yaşanan darbe girişimini protesto etti.
Türk Milletinin 15 Temmuz akşamı tarihe bir not düştüğünü vurgulayan Ak Parti Muğla Milletvekili Nihat Öztürk; ‘’Çok zor günler geçirdiğimiz şu dönemde, milletin desteğini, milletin özgüvenini ve sağduyusunu hissediyoruz. 15 Temmuz gecesi Muğla tarihe bir iz bıraktı. Demokrasi ve Cumhuriyet tarihinde, Millete yapılmak istenen darbeye, Milletin verdiği cevap emin olun hep hafızalarda yer edecek. İnsanlar çocuklarına, torunlarına 15 Temmuz’u atlatan milleti anlatacak. Elinizde tankta olsa, topta olsa inanmış bir milleti sindiremezsiniz mesajı Türk Milleti tarafından tüm Dünya’ya gösterildi.’’ diye konuştu
‘’Bu Millet arkamızda olduğu sürece bize kimse darbe yapamaz’’
15 Temmuz gecesi darbe girişimini haber alır almaz, abdest alarak, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kaldığı otele gittiğini anlatan Öztürk; ‘’Sayın Cumhurbaşkanımızda en ufak bir tereddüt yoktu. Sokağa inin bu Milet bizimle olduğu sürece bize kimse darbe yapamaz cevabını verdi. Ben İstanbul’a giderek Milletimin arasına katılacağım ve onlar ile beraber darbe yapmaya kalkan alçaklara haddini bildireceğim dedi. Milletin vergisi ile alınmış, o topları, tankları Millete çevirenlere karşı biran bile tereddüt etmedi.’’ şeklinde konuştu.
"Türk Milleti darbecilere gereken dersi verdi’’
Darbe yapmaya kalkanların Asker olmadığını, FETÖ terör örgütünün asker kıyafeti giymiş canileri olduğunu söyleyen Milletvekili Öztürk, ‘’Gerçek askerlerimiz, vatanseverlerimiz, polislerimiz ile beraber tanklar kışlalardan çıkmasın diye mücadele etti. O tankların altına yatan insanlarımızdaki ruh gerçek vatan sevgisinden, gerçek Cumhuriyet sevgisinden kaynaklanıyor. Darbe girişimi sadece Ak Partililere yapılmadı. Tüm Millete, tüm vatanseverlere yapıldı. Cumhuriyete sahip çıkanlara meydanlara inerek tarihe tanıklık etti. O gece bu Millet MHP’lisi ile, CHP’lisi ile, Ak Partilisi ile tarih yazdı. Türk Milleti darbecilere de darbe severlere de gereken dersi verdi. Artık benim ülkemde bu halka rağmen kimse darbe yapamaz. Biz tüm farklılıklarımız ile yaşamayı öğrendik. Sandıkla gelen başımızın üstünde, kim sandık dışında bir hareket içerisine girerse Millet ona gereken cevabı verir. OHAL’i devletin içine sızmış teröristleri temizlemek için getirdik. Devletin içine sızmış, Milletine düşman alçak teröristleri, FETÖ’cüleri ayıklamak için kullanılan bir yöntem’’ dedi.
Milletvekili Öztürk’ün konuşmasının ardından, İlçe müftüsü Zekeriya Çelik’in okuduğu Kuran-ı Kerim ile demokrasi nöbeti devam etti.