Muğla’nın Seydikemer İlçe merkezine en uzak okullardan biri olan Seki ortaokulu, yaptığı farklı etkinlikler ile adından sıkça söz edilen okullardan birisi. Personelin mesai anlayışını değiştiren fedakarca çalışmaları, ürünlerini vermeye başladı.
Seki Ortaokulu bahçesinde yapılan açılışa Kaymakam Muammer Köken, Seydikemer Belediye Başkan yardımcısı Mustafa Karakuş, Seydikemer Belediyesi Zabıta müdürü ve Basın Yayın Halkla İlişkiler Müdürü Halil Ayat, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ferah San, Muhtarlar Derneği Başkanı Mehmet Güven,Eğitim-Bir-Sen Başkanı İrfan Deveci ve daire müdürleri ve çok sayıda okul müdürü de Katıldı.
Proje Fen Bilimleri öğretmeni Fatih Kurt’un koordinatörlüğünde yürütüldü. Gönüllü öğrenciler şubat ayından itibaren proje hazırlama ile ilgili gerekli eğitimi almaktaydılar. Bu eğitimin sonunda Fen, Matematik, İngilizce, Sosyal bilimler, Türkçe gibi farklı alanlarda 33 proje hazırladılar. Projenin amacı öğrencilere bilimi sevdirmek, ürün geliştirme becerileri ilerletmek, başarma duygularını ve kendilerine güvenlerini geliştirmek.
Bilim Şenliğini bir fırsata dönüştürmeyi düşünen okul aile birliği de okulun eksiklerinin giderilmesi amacıyla Yiyecek Kermesi yaptılar. Okul aile birliği başkanı Yusuf Keskin elinden geldiğince bir çok resmi kurum ve daire ile esnaflara davetiye göndermeye çalıştıklarını ifade etti.
Okul Müdürü Doğan Bakırcı da açılışta yaptığı konuşma da “Tüm Sekili ve Seydikemerli hemşehrilerimizin kermese gelmesinden memnuniyet duyduk” dedi.
Açılışın ardından konuklar fuar alanını gezdiler. Seydikemer Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Karakuş fuarı beğendiğini ifade ederek öğretmen ve öğrencilere teşekkür ederek kendisi için de ebru’da yaptı.
Sene başında hızlı başlayan okul yönetimi, okulun fiziksel olarak geliştirilmesi amacıyla Seydikemer Belediyesi Fen İşleri ile ortak çalışma sonucu bahçeye parke döşetmiş, öğrenciler için çeşitli spor sahaları oluşturmuştu. Seki Ortaokulu, daha önce de ağaç dikim etkinlikleri, deprem bilinçlendirme semineri, tiyatro, Lise gezileri, TEOG sınavı öncesi öğrencileri için düzenlediği moral piknikleri ve “Dedemin Oyunları” adlı geleneksel çocuk oyunlarına her şubeden sağladığı katılım ile kendisinden söz ettirmişti.