Muğla’nın yeni ilçesi Seydikemer’de çekimlerine başlanan ‘Bahtiyar Bahtıkara’ filmi Seydikemer’in bahtını açacak. Seydikemer Belediyesi ve halkının büyük destek verdiği film, ilçenin doğal ve tarihi güzelliklerini beyaz perdeye aktararak Seydikemer’in tanıtımı için büyük bir görevi üstleniyor.
Yapımcılığını RNK Film adına İhsan Karademir ile Mehmet Yıldırım’ın yaptığı Yönetmenliğini ise Ergin Yılmazer’in yaptığı senaryo yazarlığını İbrahim Bakırhan, Ergin Yılmazer ve Kadir Maraşlı’nın yazdığı komedi filmi “Bahtiyar Bahtıkara”nın çekimleri Seydikemer’de başladı. Filmin çekimleri Seydikemer Belediye Başkanı Yakup Otgöz’ün desteği ile turizme destek olmak amacıyla beldeye bağlı turistik yerler olan Seydikemer, Saklıkent, Ören ve Seki’de yapılıyor. Seydikemer halkının da büyük ilgi gösterdiği film çekiminde yerel halktan kişiler de filmde oynama şansı yakalıyor.
Bahtiyar Bahtıkara film çekimlerine büyük destek veren ve ekibin her türlü ihtiyacını karşılamaya çalıştıklarını ifade eden Seydikemer Belediye Başkanı Yakup Otgöz: “Bu film Seydikemer’in tanıtımı için bulunmaz bir fırsat. Biz de her şeyiyle bu teklifi kabul ettik. Seydikemer’de ilk defa film çekiliyor. Seydikemer’in tarihi ve turistlik yerleri çok fazla. İnşallah bu film Seydikemer için bir başlangıç olacak ve bu tür projelerin devam edeceğine inanıyorum. Umarım bundan sonra daha güzel projelerle, filmlerle, dizilerle Seydikemer’i hem Türkiye’ye hem de dünyaya tanıtacağız. Belediye olarak her zaman sanatçılarımızın yanında olacağız. Kadir Çöpdemir’e, Yeşim Salkım’a, oyuncuların hepsine, yönetmene herkese teşekkür ediyorum ve başarılar diliyorum” dedi.
Bahtiyar Bahtıkara filmini Latif Akgedik’in tavsiyesi üzerine Seydikemer’de çekmeye karar verdiklerini belirten filmin yapımcılarından İhsan Karademir: “Sinema sektörü son dönemlerde Anadolu’ya açılmaya başladı. Daha bakir özellikle dizi görmemiş yerlerin keşfetme adına Seydikemer bize cazip geldi. Çok keyifli bir iş çekiyoruz. İnşallah film beyaz perdede gösterime girince izleyici de aynı şeyi düşünür ve söyler. Filmin mekânsal olarak bütünleştiği mekanların hepsi Seydikemer’de mevcut” diye konuştu.
Seydikemer’de ilerleyen yıllarda dizi çekmeyi düşündüklerini de ifade eden Karademir şöyle konuştu:
“Seydikemer’de film çekiminin ardından bir de dizi çekmeyi düşünüyoruz ama bu kanallarla görüşmeye bağlı. Bazı projelerimiz var üzerinde çalışıyoruz. Bu projemizi başkanımızla da paylaştık. Seydikemer’e film ve dizi için sık sık geleceğiz”
Türk izleyicisinin ‘Kurtlar Vadisi’ dizisinden tanıdığı Karademir, oyunculuktan yapımcılığa geçiş aşamasını da şu sözleriyle anlattı: “Aslında ben her zaman yapımcı aşamasındaydım. Yıllarca yürütücülük ve yapımcılık yaptım. Daha sonra Mehmet Beyle tanıştık ve yapımcı şirketi kurduk. Bu bizim ilk işimiz bu yüzden özenerek yapıyoruz. Bu işin çok ses getireceğine inanıyoruz” dedi.
Filmin yapımcılarından Mehmet Yıldırım da, “Seydikemer’de olmaktan mutluyuz. Sadece Seydikemer için değil, ülkemizin genel olarak tanıtıma ihtiyacı var. Türkiye’nin tarihi yerleri çok fazla. Bu da bu tür projelerle tanıtılıyor. Ben bu konuda Seydikemer Belediye başkanı Yakup Otgöz’e teşekkür ediyorum. Burada bir emek var ve inşallah bu emeğin sonucunda da güzel meyveler alacağımıza inanıyorum” dedi.
Seydikemer Belediyesi Halkla İlişkiler Müdürü Halil Ayat: “Bu ihtiyacımız olan bir şeydi. Çünkü Muğla’nın içerisinde tek Seydikemer çok az tanınıyor. Bu sinema filmi bizim için büyük artı olacak. Yakup başkanımızdan aldığımız güçlü Seydikemer’in tanıtımı için film ekibine varımızı yoğumuzu koyuyoruz” dedi.
‘Bahtiyar Bahtıkara’ filmini daha önce İstanbul’da çekmeyi düşündüklerini ancak Latif Akgedik’in tavsiyesi üzerine Seydikemer’de çekmeye başladıklarını belirten filmin yönetmeni Ergin Yılmazer: “Seydikemer Belediyesi bize çok yardımcı oldu. İstanbul’da halledebileceğimiz şeyleri burada halletme imkanı sundular. Çok güzel bir Seydikemer filmi çekiyoruz ve ilçenin tanıtımına da büyük katkısı olacağına inanıyoruz” ifadelerini kullandı.
Film hakkında da kısa bilgi veren Yılmazer: “Bahtiyar Bahtıkara adında bir yandan fal bakan, ama insanlar için asla kötü bir şey yapmayan karakterimiz var. Yalnız soyadından anlaşılacağı üzerine bu karakterin şöyle bir bahtsızlığı var. 36 kere evlenmeyi denemiş annesi buna hep mani olmuş. En son hiç kimsenin almayacağı birini bile almaya karar vermiş, ancak birden şansı dönüyor ve kendi kendine bir ‘bundan sonra karşıma çıkan ilk kadınla evleneceğim’ diye bir söz veriyor. Allah’tan ikinci bir şans istiyor ve ikinci şans onu çok iyi yerlere götürüyor” şeklinde konuştu.
Filmin başrol oyuncularından Yeşim Salkım, Seydikemer’e ilk defa geldiğini belirterek: “Seydikemer çok güzel bir ilçe. Hem havası, hem insanları çok güzel. Daha önce Fethiye’ye geliyorduk ama Seydikemer’i hiç bilmiyorduk. Seydikemer gibi değerlerin tanıtılmasını düşünüyorum. Film herkese hayırlı olsun. Başkanımıza da çok teşekkür ediyorum bizi çok iyi ağırlıyorlar” dedi.
Filmde Bahtiyar Bahtıkara’yı canlandıracak olan oyuncu Kadir Çöpdemir de: “Seydikemer için çok büyük bir fırsat bu. Başkan da vizyon sahibi demek ki bunu görmüş. Bu havzada çok güzel yerler var. İnşallah Seydikemer bu fırsatı çok iyi değerlendirecek ve ilerde de bunun dönüşü olur diye düşünüyorum. Ancak Seydikemer’in bu filme sahip çıkması gerekiyor çünkü bu bulunmaz bir fırsat” diye konuştu.