Muğla’nın Ortaca ilçesinde Pir Sultan Abdal Derneği öncülüğündeki sivil toplum örgütleri Sivas olayında hayatını kaybedenleri andı.
Sivas’ta 2 Temmuz 1993 yılında Madımak otelinin yakılması sonucu hayatını kaybedenler, Ortaca tören alanında düzenlenen etkinlikle anıldı. ’Unutmadık unutmayacağız, gelin canlar bir olalım’ pankartlarının açıldığı anma törenine CHP Ortaca İlçe Başkanı Mehmet Sertkaya’da katıldı.
Pir Sultan Abdal Derneği Ortaca Şubesi Başkanı Hüseyin Öksüzoğlu tarafından yapılan basın açıklamasında şu ifadelere yer verildi; ‘’Geçtiğimiz günlerde İstanbul Atatürk havalimanındaki terörist saldırıda ve bundan önceki tüm terör saldırılarında yitirdiğimiz canlarımızı saygıyla anıyor ve nereden gelirse gelsin terörü tüm nefretimizle lanetliyoruz. Sevgili Canlar, Bu gün itibarı ile Sivas olayının üzerinden tam 23 yıl geçti. O dönem yeni doğanlar bugün yetişkin bireyler oldu. Aradan geçen onca zamanda Acılarımız, gerçekleri ve adaleti arayışımızsa hala tazeliğini koruyor. Madımak oteli hala yanıyor ve dostlarımızın ‘yardım edin’ çığlıkları hala kulaklarımızda çınlıyor. Geçtiğimiz son bir yılda terörün yıkımın ve savaşın en yoğun acısını yaşadık, ve hala da yaşıyoruz . Bu dönemde de tıpkı Sivas’ta 33 yürek ağrımızı uğurladığımız gibi en güzel insanlarımızı sonsuzluğa uğurladık. Toplumun vicdanında kanayan bir yara olan Sivas olayında yitirdiklerimizin anılarına sahip çıkmak amacı ile, Sivas Katliamı gerçeğiyle tam anlamıyla yüzleş ildiğine emin olana kadar Sivas’ta, Madımak Oteli önünde dostlarımızın yanında olmaya devam edeceğiz" denildi.