Muğla’nın Ortaca ilçesinde Halk Eğitim Merkezinin çocuk etkinlikleri kursiyerleri terör olaylarını protesto etmek ve şehitleri anmak için teröristler ile girdiği çatışmada şehit düşen Mustafa Tayyar Temizel’in isminin verildiği okula Türk Bayrağı resmettiler.
Ortaca Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü bünyesinde açılan ‘’3-6 Yaş Çocuk Etkinlikleri’’ kursunun 17 kursiyeri ve çocuk gelişimi öğretmeni Zehra Tuncay, Dikmekavak Şehit Mustafa Tayyar Temizel İlkokulunda boyama yaptı. Okulun duvarlarını çeşitli figürler ile süsleyen kursiyerler, renkli görüntüler oluşturdu.
Halk Eğitim Merkezi 3-6 yaş çocuk etkinlikleri kursu kapsamında okul boyamaları yaptıklarını hatırlan okul öncesi öğretmeni Zehra Tuncay, ‘’Dikmekavak Şehit Mustafa Tayyar Temizel İlkokulumuzun duvarlarını boyadık. Terör olaylarını protesto etmek ve şehitlerimizi anmak amacı ile Türk Bayrağımızı ve Çanakkale anıtını resmettik. Emeği geçen bütün kursiyerlerime gönülden teşekkür ediyorum’’ diye konuştu.
Kurs sonunda 3-6 yaş çocuk etkinlikleri sertifikasını alacakların özel okullarda ya da devlet okullarında yardımcı öğretmenlik yapabileceklerini aktaran Tuncay, Halk Eğitim Merkezi aracılığı ile bu tarz etkinliklerin devam edeceğini de sözlerine ekledi.