Resmi Gazete yayımlanan Olağanüstü Hal (OHAL) Kapsamında Alınan Tedbirlere İlişkin Kanun Hükmünde Kararname ile Dalaman’da Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) ile irtibatı tespit edilen Özel Burç Meltem İlk ve Ortaokuluna, Dalaman Anadolu İmam Hatip Lisesi adı verildi.
Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde devlet okulu olarak hizmet veren 24 derslikli okulda 2016-2017 eğitim öğretim yılı için ilk tören yapıldı. Okulda Ortaokul ve lise seviyesinde 300 öğrenci eğitim görecek.
Dalaman Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü Recep Türkmen, okulun 15 Temmuz gecesi yaşanan darbe girişiminde tankların önüne yatarak şehit ve gazi olanların hediyesi olduğunu söyledi.
Türkmen, “biz 1900’lü yılların başından itibaren Türkiye olarak kurtuluş savaşı verirken, 15 Temmuz’dan itibaren gene bir kurtuluş savaşı vermek durumunda kaldık. Dinimizi istismar ederek, din adına bir takım oluşumların, bir takım vatan hainlerinin kumpasları sonucunda vatanımıza kast etmek istediler. Fakat bizim şanlı tarihimizde olduğu gibi şimdide vatandaşlarımız, halkımız vatanımızı milletimizi savunmak için tankın önlerine yattı. Tankın önlerine çıktı. Ve bu okul da tankın önüne çıkan şehitlerimizin bize birer armağanıdır arkadaşlar. Onlar sayesinde, o tankların önüne yatanlar sayesinde vatanımız daha müreffeh ülkeler seviyesine ulaşmak için canla başla mücadele edecek ve biz de bu okullarda vatan nasıl korunur, vatana nasıl hizmet edilir bunun en güzel örneğini göstereceğiz.” diye konuştu.
- "Allah zalimlere vatan hainlerine fırsat vermesin"
Okulun fiziki ortamının güzel olduğunu belirten Okul Müdürü Türkmen şunları kaydetti; “Biz geçen yılki şartlarımızı biliyoruz. Okul şartlarımızı hepiniz biliyorsunuz. Beşinci sınıflar, dokuzuncu sınıflar hariç. Küçücük sınıflarda ve depo gibi sınıflarda ders vermek zorunda kaldık. Ama birileri buralara öyle yatırımlar yapmışlar ki zamanında. Bizim dinimizin adını kullanarak, İslam dininin adını kullanarak yaptılar. Gariban insanların duygularını sömürerek yaptılar. Bu okul da dediğim gibi 15 Temmuz’da şehit olanların, gazi olanların, tankların önüne çıkanların birer hediyesidir. O yüzden bu emaneti en güzel şekilde kullanmamız gerekiyor. Bize miras kalmadı bu okul. Bize verilen hediyedir, şehitlerimizin hediyesidir. Güzel bir okulumuz var. Fiziki ortamımız gayet güzel. Her türlü etkinliği de yapacağız Allah’ın izniyle. Lütfen okulumuzu güzel bir şekilde, kendi evimizdeymişiz gibi, kendi eşyalarımızı nasıl koruyorsak öyle koruyalım. Gerektiği gibi her türlü imkanlarından faydalanmaya çalışacağız.”
Öğrenci velisi Şevket Takar ise; “İmam Hatip lisesi ortaokulu Dalaman Merkez lisesinin olduğu yerdeydi. Orası biraz daha dersi iyiydi ama fiziki durumu sağlıksızdı. Şimdi çocuklar hem fiziki durumdan hem de öğretmen açısından biraz daha rahatladılar.” dedi.