Milas’ta hayvancılıkla geçimini sağlayan Birol Demir’in hoştayn cinsi ineği üçüz buzağı doğurdu. Eşine ender rastlanan doğum, çiftçinin yüzünü güldürdü.
Milas’a bağlı Ovakışlacık Mahallesi’nde hayvancılıkla uğraşan Birol Demir’in 9 ay 15 gün önce suni döllenme yoluyla gebe kalan hoştayn cinsi ineği üçüz doğurdu. Suni yollarla gebe kalmasına karşın, ineğin ikisi dişi bir de erkek üç buzağıyı doğal bir yolla dünyaya getirmesi sahibini sevince boğdu.
Geçtiğimiz gün sabah saatlerinde ineğinin doğum sancısı çektiğini fark ettiğini anlatan Demir, “9 ay 15 gün önce gebe kalan ineğimin, doğum sancısı çektiğini fark ettim. Doğumun rahat bir şekilde gerçekleşmesi için ineğimi bağlı bulunduğu ahırdan çıkararak, açık bir alana bıraktım. Sonra ilk buzağıyı hiç zorlanmadan doğurdu ve ardından bir buzağı daha geldi. İkiz buzağı sevinci yaşamaya başlamışken, ineğin karnında bir buzağı daha olduğunu fark ettik. İneğimiz, son buzağıyı bizlerinde yardımıyla doğurdu. Yıllardır hayvancılıkla uğraşırım böyle bir şeyle hiç karşılaşmadım.” diyerek üçüz buzağılar ile şaşkınlık ve sevinci birlikte yaşadığını söyledi.
BUZAĞILARIN ÜÇÜ DE SAĞLIKLI
Bir buzağı beklerken ikisi dişi biri erkek üç buzağı sahibi olan Demir, “Milas’ta geçmiş yıllarda birkaç çiftçinin de ineğinin üçüz buzağı doğurduğunu duydum. Fakat bu buzağılardan en az biri ölü doğmuştu ya da sonra yaşamamıştı. Allaha şükür, bizim buzağılarımız gayet sağlıklı. Ailecek büyük bir mutluluk yaşıyoruz.” diyerek yaşadığı sevinci ifade etti.
Çiftçi Demir’in talebi üzerine hoştayn cinsi ineğe suni dölleme uygulayan Veteriner Hekim Durmuş Özdemir, ineğin tam gününde doğum yaptığını belirterek, “Eşine ender rastlanan bir doğum yaşadık. Simental cinsi üç buzağı doğal yollarla dünyaya geldi. İneğin ve buzağıların sağlık kontrollerini yaptım. İnek ve buzağılar gayet sağlıklı. Çiftçimizi tebrik ediyorum.” dedi.