Muğla, Fethiye, Ortaca ve Dalaman Ülkü Ocakları, Demokrat Partili Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı’nın sosyal medya hesabında, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli için attığı mesaj nedeniyle belediyeye siyah çelenk bıraktı.
Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı sosyal medya hesabından ‘Kaçamayacaksınız! Yol yakınken, kırmadan, dökmeden, temyize gitmeden terk edin!” ifadelerine tepki gösteren ülkücüler belediye binasına siyah çelenk bıraktı.
Fethiye Ülkü Ocakları’nda toplanan Ülkücü gençler, buradan sloganlarla Fethiye Belediyesine kadar ‘Behçet şaşırma, sabrımızı taşırma’, ‘Lidere sadakat şerefimizdir’, ‘Hareketin lideri Devlet Bahçeli’ sloganları atarak yürüdüler.
Fethiye Belediyesi önüne siyah çelenk koyan grup adına basın açıklaması yapan Muğla Ülkü Ocakları Başkanı Aşkın Yıldız, “Türk siyasetinde başka bir partide faaliyet gösteren bir kişinin milliyetçi hareket üzerine yorumda bulunması bizim için kabul edilemez. Hareketin lideri Devlet Bahçeli’dir ve hiç kimse ülkücü hareketi bölemeyecek ve bütünlüğümüzü bozamayacaktır. Behçet Saatcı’nın liderimiz için söylediği sözlerden dolayı bir an önce özür dilemesini istiyoruz. Aklını başına almasını, kiminle uğraştığının farkına varmasını istiyoruz. Demokrat Partinin genel başkanına da burada sesleniyoruz. Kendi partisine mensup belediye başkanının partisinde ihraç etmesini davet ediyoruz. Yoksa ülkücü hareket gerekeni yapacaktır, bundan hiç kimsenin şüphesi olmasın” dedi.
Ülkücü grup basın açıklamasının ardından olaysız şekilde dağıldı.