Bölgesel Amatör Lig (BAL) 8.grup mücadelesinde Ortaca Belediyespor ile Utaş Uşakspor 0-0 berabere kaldı.
Ortaca Ahmet Ateş stadında oynanan zorlu karşılaşmada her iki takımda bulduğu pozisyonları gole çeviremeyince sahadan 0-0 beraberlikle ayrıldı.
- İlk yarı
Karşılaşmanın ilk yarısında kendi sahasında oynamanın avantajını kullanmak isteyen Ortaca Belediyespor, geliştirdiği ataklardan sonuç alamadı. Ortaca Belediyespor’un kazandığı köşe atışında, Utaş Uşak’ın stoperi Salih Kılavuz topa elle mücadele edince, karşılaşmanın hakemi Emre Eser penaltı noktasını gösterdi.
Penaltı atışı için topun başına gelen takım kaptanı Semih Can Aslan’ın vuruşu direkten dönünce Ortaca öne geçme fırsatını kaybetti.
- İkinci yarı
Karşılaşmanın 2.ci yarısında topa daha çok sahip olan taraf Utaş Uaşkspor, Ortaca kalesinde pozisyon geliştirmeye çalışsa da etkili olamadı. Oyunu kendi sahasında kabul eden ve hızlı oyuncuları ile sonuca gitmek isteyen Ortaca Belediyespor kontra atağa dayalı bir oyun sergiledi. Uşakspor’un orta sahada kaybettiği topta kaleci ile karşı karşıya kalan Ortaca Belediyespor’un kanat oyuncusu Tuğay topu dışarı atınca Ortaca 2. yarıda bulduğu maçın en net pozisyonunu kaçırmış oldu.
Her iki takım içinde zor bir maç olduğunu ifade eden Ortaca Belediyespor teknik direktörü Ümit Öztekin, “maçın her iki yarısında da etkili olan taraf bizdik. Kaçırdığımız pozisyonlar var. Penaltı kaçırdık. İlk yarıda kaçırdığımız penaltıdan sonra çok fazla oyundan düşmedik. Girdiğimiz 2 tane net pozisyon var. Oyuncularımız ellerinden geleni yaptı. Seyircilerimizin desteği için teşekkür ederim. Uşakspor’u da tebrik ederim. İnşallah önümüzdeki haftalarda bunları telafi edeceğiz.” diye konuştu.
Futbol adına her şeyi yapmalarına rağmen gol yollarında şansız olduklarını söyleyen Utaş Uşakspor Teknik Direktörü Levent Kartop ise; “Bizler eğitimciyiz. Futbolcularımıza zaman geçirmeyi öğretiyorsak biz Türk futbolunu hiçbir yere getiremeyiz. Bölgesel Amatör Ligdeki tüm antrenör arkadaşlarıma sesleniyorum. Her hafta ayın şeyi yaşıyoruz. Hakemlerimizde sağ olsun çanak tutuyorlar. Herkes Futbol oynamaya çıksın. Eğitimciler olarak bizler suçluyuz. Eğer futbolcuya, futbol oynamayı öğretirsek. Türk futbolu bir yerlere gelir.” dedi.
Stat: Ortaca Ahmet Ateş
Hakemler: Emre Eser, Tayanç Eldemir, Anıl Çiftçi
Ortaca Belediyespor: Kadir Kürşat Duydu, Semih Can Aslan, Ömür Ağgün, Yunus Kireş, Emre Ekti, Suleıman Danladi, Oktay Yiğit, Mert Mustafa Kabaş, Tuğay Karatay, Erdoğan Oluk, Halil Akhan
Utaş Uşakspor: Gökhan Konur, Levent Aktuğ, Ahmet Aydın, Ömercan Aslan, Salih Kılavuz, Yasin Ünal, Recep Demir, Mirlan Murzaev, İbrahim Kongur, Onur Türk, Chıbuzor Aloysıus Nwogbo