Türkiye Okullararası Hapkido Şampiyonası Muğla’nın Bodrum ilçesinde düzenşenecek. Hapkido sayesinde uyuşturucudan kurtulan öğrenciler kıyasıya mücadele edecek.
Hapkido Mücadele Sanatları Federasyonu (THMAF) faailet programında yer alan Türkiye Okullararası Hapkido Şampiyonası, 11-12 Haziran 2016 tarihlerinde, Bodrum’da, Dünya Uyuşturucuyla Mücadele Eden Sporcular Federasyonu (DUMESF) işbirliğiyle, "Uyuşturucuyla Mücadelede Tek Yol Spor" sloganı ile gerçekleşecek. Türkiye Okullararası Hapkido Şampiyonası’nın, günümüzün en ciddi tehlikesi olan kötü alışkanlıklara ve dopinge farkındalık sağlaması amaçlanıyor. Çeşitli illerde gelecek sporcuların katılımı ile gerçekleşecek şampiyona 2 gün sürecek.
Tay Beach Club katkıları, Hapkido Mücadele Sanatları Federasyonu (THMAF) ve Uyuşturucuyla Mücadele Eden Sporcular Federasyonu (DUMESF) Genel Başkanı Kaya Muzaffer Ilıcak gerçekleşecek olan turnuvada yaklaşık 350 sporcu kıyasıya mücadele edecek.
Yapılacak turnuva hakkında basın toplantısı düzenleyen Hapkido Mücadele Sanatları Federasyonu (THMAF) ve Uyuşturucuyla Mücadele Eden Sporcular Federasyonu (DUMESF) Genel Başkanı Kaya Muzaffer Ilıcak bu spor sayesinde birçok gencin uyuşturucuyu bıraktığını ifade ederek, Bağımlılığın her türlüsünün zararlı olduğunu ve bu tür bağımlılıklardan ancak spor yaparak uzak kalınabileceğini söyleyen Ilıcak, “İlk önce kendimize sonra da çevremizdeki arkadaş ve kardeşlerimize sahip çıkmalıyız ve bunu bir vazife gibi görmeliyiz”şeklinde konuştu.
Ilıcak spor’un yaşı olmadığınıda söyleyerek "Sporun yaşı yoktur, her yaşta spor yapabilirsiniz; günlük hayatta markete gelip giderken yaptığınız basit bir yürüyüşü bile spor olarak adlandırabiliriz. Ama önemli olan sporu hayatımızın bir parçası yapmak. Ancak bu sayede bağımlılık yapan maddelerden kurtulabilir ve sağlıklı bir yaşam sürebiliriz. Bunca yıllık deneyimlerime dayanarak şunu rahatlıkla söyleyebilirim ki spor, uyuşturucu ve benzeri maddelerle mücadelede en etkili yol. Bilgisayar oyunları da bağımlılık yapar ve çok zararlıdır. Günümüzde, alkol, sigara, uyuşturucu, doping bağımlılığı, bağımlılık yapan ve bağımlılık riski taşıyan uyarıcılar olarak görülür. Bunun yanı sıra en büyük tehlike bilgisayarın ve internetin yaygınlaşmasıyla en az diğer uyarıcılar gibi tehlikeli bağımlılık türü olan ’bilgisayar oyunu bağımlılığı’ çocuklarımızın en büyük tehlikesidir"dedi.
TURNUVA 11 HAZİRANDA BAŞLIYOR
11 Haziran Cumartesi günü Haykido turnuvasının başlayacağınıda söyleyen Ilıcak “11 Haziran Cumartesi günü 350 sporcunu katılımı ile turnuva balkıyor. Yalıkavak mahallesi Halil İbrahim İper - Adnan İper Anadolu lisesinde gerçekleşecek olan turnuvaya genç çocuklarımız katılacak. Büyük bir katılım olacağını düşünüyoruz. Bu etkinliğimizin asıl amacı uyuşturucuya karşı farkındalık yaratmak”dedi.