Köyceğiz ilçesinde bir takım ziyaretlerde bulunan Muğla Valisi Amir Çiçek Hükümet Konağı ve Okullarda incelemelerde bulundu.
Köyceğiz’deki İncelmelerind Muğla Valisi Amir Çiçek’e Garnizon ve İl Jandarma Komutan Vekili Selahattin Özenli, İl Emniyet Müdürü Hakan Çetinkaya, Köyceğiz Kaymakamı Gürkan Demirkale, İl Milli Eğitim Müdürü Celalettin Ekinci, Köyceğiz Belediye Başkanı Kamil Ceylan ve ilçe protokolü eşlik etti.
Köyceğiz incelemeleri ve ziyaretlerine Hükümet Konağından başlayan Muğla Valisi Amir Çiçek, hükümet konağına işlem yaptırmaya gelen vatandaşlarla görüştü.
Köyceğiz hükümet konağının bir bölümünde Köyceğiz Sosyal Hizmet Merkezi açılması yönünde çalışmaların sürdüğünü belirten Vali Çiçek “Köyceğiz,Dalaman ve Ortaca ilçelerindeki vatandaşlarımıza hizmet verecek olan merkezimizin yer tahsis işlemleri tamamlandı” dedi.
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığının Açılış onayı verdiği merkezin hizmet vereceği bölümde incelemelerde bulunan Vali Amir Çiçek, “Özellikle Sosyal Hizmet alanında hizmeti vatandaşın ayağına getirmeye gayret ediyoruz. Bunun için Köyceğiz İlçesinde Köyceğiz, Ortaca ve Dalaman ilçelerindeki vatandaşlarımıza hizmet verecek olan Köyceğiz Sosyal Hizmet Merkezi’nin açılış çalışmalarını hızlandırdık. Vatandaşı yaşat ki devlet yaşasın anlayışı ile vatandaş odaklı hizmeti Vatandaşımıza adresinde
Sunmak gibi bir hedefimiz var” dedi.
İncelemelerin ardından Kaymakamlık makamına geçen Vali Çiçek Türkiye Hentbol 2. Lig’de elde ettiği şampiyonluk sonrası birinci lige yükselen Köyceğiz Belediye Spor Kulübü Başkanı Salih Birinci, As Başkan Nadi Pirci, Kulüp Antrenörü Kenan Engin ve sporcuları tebrik eden Vali Amir Çiçek “Hentbol takımımızın Hentbol ikinci ligi şampiyonu olması ve Hentbol birinci Ligine yükselmesi bizleri sevindirdi.” dedi.
Muğla’nın Hentbol birinci lig temsilcisi Köyceğiz Belediye Spor ile hatıra fotoğrafı çektiren Vali Çiçek Sporculara çeşitli ödüller verdi.
Köyceğiz Belediye Başkanı Kamil Ceylan’ı makamında ziyaret eden Vali Çiçek, Bir süre Başkan Ceylan ile görüştükten sonra incelemelerine Fehmi Başoğlu İlkokulu ile devam etti. Okul Müdürü Özcan Karadağ ve İl Milli Eğitim Müdürü Celalettin Ekinci’den okulun fiziki yapısı hakkında bilgi aldı.
Sonrasında Köyceğiz Anadolu Otelcilik ve Turizm Uygulama Okulunu ziyaret eden Vali Çiçek Okul Müdürü Zekeriya Erek’den okul hakkında bilgi aldı. Okulda öğrencilere verilen uygulamalı servis eğitimini inceledi.