Muğla Valisi Amir Çiçek, organik köy projesinin uygulandığı Köyceğiz ilçesine bağlı Çandır Mahallesinde çiftçilerle buluştu.
Vali Çiçek, İl Garnizon Komutanı Jandarma Albay Yavuz Özfidan, Köyceğiz Kaymakamı Gürkan Demirkale, Köyceğiz Belediye Başkan vekili Nadi Pirci, İl Tarım Gıda ve Hayvancılık Müdürü Nazif Ekici, İl Kültür ve Turizm Müdürü Veli Çelik, Aile Sosyal Politikalar İl Müdürü Ali Rıza Akkuzu, daire müdürleri ile beraber organik tarım arazisinde incelemelerde bulundu.
Tarım arazilerinde incelemelerde bulunan Vali Çiçek, vatandaşların sorunlarını dinledi
Organik tarım ürünlerinin turizmi tetikleyen bir etken olduğunun altını çizen Vali Çiçek, ‘’Çandır köyünde organik tarım projesi uygulanıyor. Tarlasını gezdiğimiz örnek çiftçimiz, organik tarımı benimsemiş, tarlasındaki bütün ürünleri hatta tavuğu dahi organik, Çandır aynı zamanda tarihi bir bölge Kaunos Antik Kenti burada bulunuyor. Aynı zamanda Dalyan kanalı ve İztuzu plajı ile turistik bir bölge, burada yaşayan vatandaşlarımızın organik tarım ile ürün elde ederek kazançlarını sağlamasını istiyoruz’’ diye konuştu.
5 dönümlük arazisinde organik tarım yapan Hatice Demirtaş ise, "Ürünlerimize talep gün geçtikçe artıyor. Maalesef sertifikalarımızı alamadığımız için, satış ve pazarlama yapma konusunda büyük sıkıntı çekiyoruz. Umut ediyorum ki bu yıl içerisinde sertifikalarımızı alarak ürünlerimizi rahatça pazarlayabileceğiz. Projeye 47 çiftçi başladık. Ancak tapu sorunu nedeniyle sayımız 18’e kadar düştü. Sorunun bir an önce çözülmesini istiyoruz" dedi.