Muğla Valisi Amir Çiçek ve İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Yavuz Özfidan, 29 Eylül’de Hakkari’nin Çukurca İlçesinde bombalı terör saldırısında şehit olan Yüzbaşı Özgür Özekin‘in ailesine şehadet belgesini verdi.
Muğla Valisi Amir Çiçek ve beraberindeki heyet Hakkari’nin Çukurca İlçesinde bombalı terör saldırısında şehit olan Yüzbaşı Özgür Özekin‘in ailesini Tuzla Mahallesindeki evlerinde ziyaret ettiler.Vali Amir Çiçeğe ziyaret esnasında İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Yavuz Özfidan,Fethiye Kaymakamı Ekrem Çalık, İlçe Emniyet Müdürü Hakan Aşık, İlçe Jandarma Komutanı Yılmaz Demirelli ve bazı daire amirleri de katıldı.Şehit ailesine Şehadet Belgesi verilmeden önce İlçe Jandarma Komutanlığında vatani görevini yapmakta olan bir asker tarafından Kuran-ı Kerim okundu. Okunan Kuran-ı Kerimden Sonra şehit Yüzbaşı Özgür Özekin’in anısına dualar okundu.Duadan sonra Muğla Valisi Amir Çiçek kısa bir konuşma yaparak " Ülkemizi Bölmeye çalışan Şer odakları çeşitli oyunları uygulamaya koymuşlardır. İşte bu son oyunlardan birinde şehit düşen yiğidimiz Yüzbaşı Özgür Özekin şan ve şerefini ömür boyu büyük bir gurur içerisinde taşıyacaksınız. Onun cennet sarayındaki makamına hepimiz gıpta edeceğiz. Sizler yüce devletimizin ve necip milletimizin emanetisiniz. Şehidimizi nasıl başımızın üstünde, yüreğimizin ortasında, büyük bir maneviyat ortamında toprağa verdiysek, sizlerde bizim için birer aziz emanetsiniz. Ömrünüz süresince bu devlet, Türkiye Cumhuriyeti sizlerin yanında olacaktır. Şehadet Belgesi’ni şehidimizin annesi Aliye Özekin ve eşi Müge Özekin’e takdim ediyorum. Bu belgeyi sizler ömür boyu gururla taşıyacaksınız. Devletimiz adına bu Şehadet belgesini sizlere takdim ediyorum. Ben hem bu mertebenin mutluluğunu, hem de acınızı paylaşmaktayım. Şehidimize Allahtan rahmet, siz değerli ailesine de sabırlar diliyorum" dedi.
Daha sonra Muğla Valisi Amir Çiçek ve İl Jandarma Komutanı Albay Yavuz Özfidan, şehadet belgesini şehit Yüzbaşı Özgür Özekin’in ailesine takdim etti.