9 günlük Ramazan Bayramı tatilinde yerli turist akınına uğrayan Muğla’da güvenlik önlemleri de en üst düzeye çıkarıldı. Muğla’nın tüm Karayolu ana girişleri başta olmak üzere, havalimanları, müzeler, plajlarda jandarma ve emniyet birimleri 24 saat görev yaptı.
“2016’NIN EYLEM PLANINI 2015’DE BAŞLADIK”
Muğla bölgesine bayram tatili nedeniyle yoğun bir araç girişi olduğunu belirten Muğla Valisi Amir Çiçek, önceliğin güvenlik hizmetlerine verildiğini açıkladı. Vali çiçek, “2015 yılının Eylül ayından itibaren 2016 yılının turizm eylem planını hazırladık. 2016 yılının Haziran ayına kadar sektörün tüm paydaşları ile bir ardaya geldik. Eksiklerimizi, yapmamız gerekenleri, her işletmenin kendi üzerine düşen görevlerin neler olduğunu tartıştık ve güzel bir eylem planı oldu. Eylem planımızın başında huzur ve güvenlik geliyordu. Biz Valilik olarak bundan 3-4 ay öncesinde Muğla’nın ana artelleri karayollarımızda Muğla’nın tüm girişlerinde gerekli güvenlik önlemlerimizi aldık. Yol kontrol noktalarız kurduk. Jandarma ve Emniyet birimlerimiz her geçen aracı değil de, şüpheli gördüğümüz araçlarda kontroller yapıldı. Bu güvenlik tedbirleri alınırken, vatandaşı mağdur etmeden, seyahat özgürlüğünü kısıtlamadan, vatandaşımızın kendi güvenliğinin ön plana alındığı bir kontrol mekanizması oldu. Bodrum, Marmaris ve Antalya’dan Fethiye’ye girişteki noktalar gibi önemli kritik giriş-çıkış noktalarında bu kontrolleri yaptık” dedi.
HAVALİMANLARINDA SIKI GÜVENLİK ÖNLEMİ
Vatandaşın canını sıkacak hiçbir olumsuzluğa meydan vermemek için karayollarında olduğu gibi havalimanları ve sahillerde de önlem aldıklarını belirten Vali Çiçek, “Bunun yanında Muğla’nın iki uluslar arası havalimanının giriş ve çıkışları başka yerlerdeki olaylar nedeniyle daha sıkı kontrol ediliyor. Bu tedbirlerimizin yanında plajlarımızda, sahillerimizde, alışveriş merkezlerimizde ve müzelerde güvenlik görevlilerimiz devamlı hareket halinde. Mobil güvenlik hizmetlerini sağlıyoruz ve vatandaşımızın canını sıkacak, moralini bozacak, toplumun huzurunu bozacak, yani tatili olumsuz etkileyecek hiçbir davranışa izin vermemek için 24 saat hizmet veriyoruz. Bu uygulamalarımızın sonunda yerleşik nüfusun 3-4 katı bir nüfus Muğla’da şu anda. Bu trafik akışından, otellerin doluluğundan, normal uçak seferlerinin dışında ek uçak seferlerinin düzenlenmesinden belli. Çok şükür bugüne kadar çok önemli diyebileceğimiz bir olay yaşanmadı. Bunun yanında Muğla sınırları içinde seyreden araçların oluşturduğu trafik yoğunluğu göz önüne alınırsa önemli bir trafik kazamız olmadı” dedi.