Muğla Yörük Obaları Derneği tarafından bu yıl 9.su gerçekleştirilecek olan ‘Yörük Türkmen Şenliği’ öncesi şenlikler ‘Yörük Göçü’ canlandırması ile başladı. Değişik Yörük Türkmen Dernekleri temsilcilerinin katılımı ile gerçekleşen Yörük Göçü canlandırmasında devler, keçiler, çoban köpekleri ve atlar yer aldı. Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün, Menteşe Kaymakamı Zeki Arslan, Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş ve Yörük Türkmen Dernek üyelerinin katıldığı göç, Akyol semtinde başladı Muğla Ticaret ve Sanayi Odası binası önünde sona erdi.
Temsili Yörük Göçü canlandırması esnasında yöresel kıyafetler ile göç canlandırılırken, yaklaşık 4 kilometrelik yürüyüş esnasında yol güzergahı üzerinde bulunan vatandaşlar Yörüklerin göçünü alkışlarla destek verdi. Göç boyunca yöre halk oyunları oynanırken, develer, keçiler ve çoban köpekleri büyük ilgi gördü.
Muğla Yörük Obaları Derneği Başkanı Orhan Akcan, her yıl şenliğin içeriğini genişleterek daha da ilgi çekici hale getirdikleri Yörük Türkmen Şenliği’ni bu yıl ilk defa Yörük Göçü’nü temsili solarak şehir merkezinde gerçekleştirdiklerini söyledi. Akcan, “İlk gün Yörük Göçü, Türk Dünyası paneli ve akşam da Yörük Ateşi yakılacak. Yörük ateşi şenlik alanımız Düzeyn Yaylasında gerçekleştireceğiz. Yörük geleneğinde ateş çok önemlidir. Bir insana olumlu dua edilirken ‘Ocağın tüstün’ olumsuz dua edilirse ‘Ocağın sönsün’ derler. Yarın da 9. Yörük Türkmen Şenliğimizi Düzeyn yaylasında gerçekleştireceğiz. Şenliğimizde misafir Yörük Türkmen derneklerinin gösterilerinin yanında gerçek anlamda iki gencimizi evlendireceğiz. Gelin alma töreni ile dünya evine girecek iki kardeşimizin düğünlerini şenliğimiz içinde yapacağız” dedi.