Marmaris Belediyesi, Güney Ege Kalkınma Ajansı’na (GEKA) sunmak üzere “Marmaris Yürüyüş Rotaları Kültür Rotaları ile buluşuyor” adlı bir proje geliştirdi.
Belediye Meclisi tarafından oybirliğiyle GEKA’ya sunulması kabul edilen proje hayata geçerse, tatilciler ile ilçe yaşayanları, yürüyerek Marmaris’in tarihi, kültürel yapısı ve doğal güzelliklerini keşfedebilecek.
Marmaris Belediye Meclisi dün Belediye Başkanı Ali Acar’ın başkanlığında toplandı. İlk gündem maddesi olarak GEKA’nın 2016 Doğrudan Faaliyet Desteği Programına “Marmaris Yürüyüş Rotaları Kültür Rotaları ile buluşuyor” projesiyle katılma konusu görüşüldü. Madde oylanmadan önce Meclis Üyesi İsmet Kamil Öner, proje hakkında bilgi verdi. İsmet Kamil Öner, minimum 25, maksimum ise 80 bin liraya mal olacak ve bunun bir kısmının GEKA tarafından karşılanacağını kaydettiği projenin, 20 rota içeren 400 kilometrelik bir alan üzerinde planlandığını söyledi. Öner, söz konusu güzergahın ilçenin tarihi, kültürel ve doğal zenginliklerini kapsayacağının altını çizdi, “Yani yürüyüş, bilgiyle buluşacak. Misafirlerimiz ilçe yaşayanları, yürüyerek Marmaris’in tarihi, kültürel yapısı ve doğal güzelliklerini keşfedebilecek” dedi.