Muş’un Malazgirt ilçesindeki Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi tarafından 15 Temmuz Demokrasi Zaferi ve Şehitleri Anma töreni düzenlendi.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından öğrencilerine hitap eden Okul Müdürü Adem Uslu, “Allah böylesi acıları ülkemize bir daha yaşatmasın. 15 Temmuz’da, Türk halkının sergilediği dik duruş ve canı pahasına ortaya koyduğu mücadeleyle gelen zaferi şehitlerimiz ve gazilerimize borçluyuz. Şu anda burada, demokrasi zaferini ve şehitlerimizi anmak için toplanmış bulunmaktayız. Hatırlanacağı üzere, okulumuz kapalıyken ve bizler tatildeyken, 15 Temmuz gecesi ülkemizi, milletimizi, demokrasimizi, cumhuriyetimizi, aydınlık geleceğimizi yok etmek isteyen vatan hainleri harekete geçmişti. Milletimiz, darbe girişimini, sokakları ve meydanları doldurarak, ölümü göze alarak başarısızlığa uğrattı. Şehitlerimiz ve gazilerimiz, 15 Temmuz gecesi cesaretleriyle, dirayetleriyle, kararlı ve dik duruşlarıyla tarih yazdılar. Hiç şüphesiz ki şehitlerimiz kalplerimizdeki yerlerini daima muhafaza edeceklerdir. Artık her yıl 15 Temmuz Demokrasi Zaferini ve Şehitlerimizi Anma Günü’nün de kendilerini gönülden yâd edecek, hatıralarını gelecek nesillere aktaracağız. 15 Temmuz şehitlerimizi rahmetle anıyor, gazilerimize acil şifalar diliyoruz. 15 Temmuz Demokrasi Zaferimiz kutlu olsun” dedi.
Yapılan konuşmanın ardından günün anlam ve önemini belirten şiirler okundu, 15 Temmuz şehitleri için hazırlanan el broşürleri dağıtıldı.