AK Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Muzaffer Çakar, darbe girişiminde bulunan münafıkların deşifre olduğunu belirterek, artık bir tehlike beklenmediğini söyledi.
Bir takım ziyaret ve incelemelerde bulunmak üzere Muş’a gelen AK Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Muzaffer Çakar, vatandaşlarla bir araya gelip demokrasi nöbetinden dolayı teşekkür etti. Muşluların 15 Temmuz 2016 tarihinde darbe girişimine karşı dik duruşu ve ülkesine sahip çıkmasının onur verici olduğunu belirten Çakar, milletin şer güçlerine ve Türkiye’deki maşalarına çok iyi bir ders verdiğini söyledi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla halkın hür iradesine sahip çıktığını ve ülkesi için şehit olduklarını ifade eden Çakar, “Darbe sonrası yayın organlarında hep birlikte müşahede ediyoruz. Bu meşru, kirli, kökü dışarıda ecnebinin elinde olan ve kasti Anadolu insanı olan şu menus darbe girişiminin planlarının çok uzun süredir yapıldığını ibretle izliyoruz. Onlar vatandaşı tanımamışlardır. Bu Anadolu insanı Türkler, Kürtler bu coğrafyada yaşayan insanlar topa, tüfeğe savunmaya şöyle dursun, yere uzanmasını bile bilmezler diyorlardı. Bu gafiller, cahiller, aldanmışlar ve aldatanlar bu milleti tanımamışlar. Milletin gücünü bilmemiş ve hesaba katmamışlardır. Darbe haberi duyulur duyulmaz Sayın Cumhurbaşkanımızın ‘sokağa çıkın’ çağrısı üzerine vatandaşlarımız bir anda meydanları doldurup kendi iradelerine hakim oldular. Onlar hürriyeti, zenginliği, adaleti, refahı bir sefer takmışlardı. Asla başkalarına, emeği olmayanlara teslim etmeye niyetleri yoktu. Onların tankı, topu, güllesi varsa halkımızın da sıra dağlar gibi güçlü imanları var. Gafiller bunu işte hesaba katmamışlardı. O gece milletin gücü, imanı o karanlık geceyi yaşatanları Allah’ın izni ile ebediyen karanlığa mahkum etti” dedi.
Muş’tan büyük bir müjde veren Çakar, “Şunun müjdesini veriyorum; müsterih olunuz, münafık herkesin bildiği gibi kafirden eşittir. Bu münafıklık su yüzüne çıktı. Allah’ın izni ile bu memlekette, bu coğrafya da artık onlardan tehlike beklemiyoruz. Türkiye’nin 81 ilinde vatandaşlarımız hür iradelerine sahip çıkarak onları yok etti. Başta askeriye olmak üzere bütün kurumlarda finans sektörüyle beraber herkes tanındı ve bu darbe herkesi deşifre etti. Bu tüm münafıkları su yüzüne çıkardı. Allah’ın izni ile bu münafıkların şerrinden kurtulduk” şeklinde konuştu.