AK Parti Muş İl Başkanı Namık Ergün, Muş halkının kalkışmaya yönelik tek vücut olduğunu belirterek devletine, hükümetine ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a sonuna kadar destek verdiğini söyledi.
AK Parti Muş İl Başkanı Namık Ergün ve yönetim kurulu üyeleri, Fethullahçı Terör Örgütü’nün 15 Temmuz 2016 tarihinde darbe girişimine yönelik vatandaşların gösterdiği mücadeleden dolayı esnaf, sivil toplum kuruluşu ve yerel gazeteleri ziyaret etti. Muş’ta hiçbir siyasi ayrım yapılmadan tüm sivil toplum kuruluşları ve vatandaşların yekvücut olduğunu belirten Ergün, özellikle esnaf ve vatandaşları ziyaret ederek birlik ve beraberliğin daha da pekiştirilmesi için meydanlarda olmaya devam edeceklerini söyledi. Muş halkının ülke sevdalısı olduğunu ve bunu tarih boyunca hep gösterdiğini ifade eden Ergün, “15 Temmuz 2016 tarihinde Fethullahçı Terör Örgütü üyelerinin ordumuzun şerefli kamuflajına gizlenerek darbe girişiminde bulunmuştur. Tabi Sayın Cumhurbaşkanımızın da belirttiği gibi bu uzun süreli bir plandı. Belki de kusursuz bir plandı ve bunu uygularken demokrasi ile seçilen bir hükümeti ve Cumhurbaşkanını hesaba koymamışlardı. Özellikle 79 milyon vatan evladını hiç hesaplamamışlardı. 7 düvele boyun eğmeyen bu milletin üç beş çapulcu vatan hainine boyun eğeceklerini hesaplamışlardı. Ancak hür irade, milli irade buna geçit vermedi ve 40 yıllık planları alt üst etti” dedi.
“Vatan, millet ve bayrak sevgisinin ne olduğunu öğrendiler”
Çapulcu ve vatan hainlerinin Türkiye’yi dize getirmek istemlerine halkın sert bir tokat vurarak bu ülkenin gerçek sahipleri olduklarını hatırlattıklarını kaydeden Ergün, “Vatan hainleri halkın iradesi sayesinde emellerine ulaşamadılar. Halkın uçağı, helikopteri, tankı ve silahları ile halka ateş ettiler. Bu kabul edilebilecek bir durum yok. Kendini tankların önüne atarak hiç gözünü kırpmadan şehadete yürüdüler ama hiçbiri kaçmayı düşünmedi. Çünkü söz konusu vatandı. Çünkü söz konusu demokrasi ile seçilen ve ülkesini yöneten hükümeti ve Cumhurbaşkanıydı” ifadelerini kullandı.